MarginNote Pro for Mac

MarginNote Pro for Mac 2.7.20

Опис

MarginNote Pro за Mac е многу моќен софтвер за читање и учење кој е дизајниран да го направи вашето учење поефикасно и поефективно. Без разлика дали сте студент, едукатор, истражувач, правник или ученик доживотно, MarginNote ќе ви овозможи да го реорганизирате и поврзете знаењето од различни аспекти, а потоа соодветно да го запаметите и сфатите.

Со MarginNote Pro за Mac, можете лесно да ставате прибелешки и да запишувате белешки за PDF/EPUB. Софтверот интегрира повеќе моќни алатки за проучување, како што се Mindmap и Outline за да ви помогне да ги организирате вашите белешки на начин што има смисла за вас. Можете исто така да го поврзете знаењето хоризонтално преку Hashtag и да го подигнете ефектот на меморијата преку Flashcards.

Една од клучните карактеристики на MarginNote Pro за Mac е неговата способност да ги комбинира овие алатки длабоко и вешто. Ова им олеснува на корисниците да се префрлаат помеѓу различни алатки без да го изгубат своето место или да се збунат околу тоа каде застанале.

Читање:

MarginNote поддржува и PDF и EPUB формати, што значи дека без разлика со кој тип на документ работите, овој софтвер ве покрива. Дополнително, прикажува белешки од книги и врски на маргините на страниците што помага да се одржи сè организирано на едно место.

Забелешка и земање белешки:

MarginNote им овозможува на корисниците да го истакнат текстот користејќи или правоаголни нагласувања или со скицирање директно на самата страница на книгата. Можете да додавате белешки директно на маргината на страницата без воопшто да се грижите за преклопување со содржината на книгите. Понатаму, достапни се многу други облици на коментари, како што се гласовни снимки или слики кои го прават бележењето уште повеќе разноврсно.

Преглед и мапа:

Функцијата Outline & Mindmap им овозможува на корисниците да креираат стебло на преглед со гестови со лизгање додека уредувањето со повеќе избори овозможува спојување/клонирање на групи итн., што ја олеснува организацијата! Брзото пребарување/филтрирање според бои/хаштагови/книги гарантира дека наоѓањето на она што е потребно никогаш повеќе не е тешко!

Флашкарта:

Определувањето и белешките може автоматски да се претворат во флеш-картички за преглед со користење на распоредено повторување со усвојување на алгоритам базиран на Анки; префрлете ги поврзувачките страници на книгите во секое време; едноставно скица на истакнување на страница служи како прашање на флеш-картичка; Достапно е и текст-во-говор!

Увези/Извези/Синхронизирај:

Увезете веб-страници и белешки од Evernote; извезете картички во Anki/OmniOutliner/Evernote/iThoughts/Word/DEVONthink; извезете Outline/Mindmap во iThoughts/MindManager/OmniOutliner/Evernote/PDF-EPUB формат за печатење! Синхронизирајте книги и белешки со iCloud!

Про карактеристики:

Опциите за извоз вклучуваат Anki/OmniOutliner/Evernote/iThoughts/Word/DEVONthink додека истовремено отворање на повеќе документи/прегледи во еден прозорец заштедува време! Функцијата за спојување на преносни компјутери уште повеќе го насочува процесот на земање белешки со тоа што дозволува влечење и спуштање слика/текст/датотека на Mindmap или Outline!

Во заклучок,

MarginNote Pro за Mac е одлична алатка за продуктивност дизајнирана специјално за оние кои сакаат ефикасен начин на белешки додека студираат/истражуваат/прават итн.! Лесниот за користење интерфејс во комбинација со неговите моќни карактеристики го прави да се издвојува меѓу другите слични производи на пазарот денес!

Целосни спецификации
Издавач Sun Min
Страница на издавачи https://www.facebook.com/pages/Margin-Note/172614262944393
Датум на издавање 2019-06-27
Датум на додавање 2019-06-27
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Друго
Верзија 2.7.20
Барања за ОС Mac
Барања OS X 10.10 or later, 64-bit processor
Цена $29.99
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 10

Comments:

Најпопуларни