MKPlayer - MKV & Media Player for Mac

MKPlayer - MKV & Media Player for Mac 1.3

Mac / Rocky Sand Studio / 689 / Целосни спецификации
Опис

MKPlayer - MKV & Media Player за Mac е разновиден медиа плеер кој нуди уникатни функции за подобрување на вашето искуство со репродукција на видео и аудио. Овој лесен за користење софтвер е дизајниран да ви овозможи најдобро можно искуство при гледање и слушање, без разлика дали гледате филмови на вашиот телевизор или слушате музика на вашиот компјутер.

Со MKPlayer, можете лесно да репродуцирате филмови на вашиот телевизор со само еден едноставен клик. Сепак, важно е да ја проверите компатибилноста пред да ја отклучите оваа функција. Софтверот доаѓа и со Safari Extension што ви помага брзо и лесно да ги отворате видеата што се наоѓаат на веб-локациите.

Една од истакнатите карактеристики на MKPlayer е неговата поддршка за AirPlay, која ви овозможува да пренесувате компатибилни видео формати директно од вашиот Mac на уред со овозможен AirPlay. Оваа функција е ограничена само на видео формати компатибилни со AirPlay.

Друга погодна карактеристика на MKPlayer е неговата способност да репродуцира датотеки со едноставно пуштање на иконата Dock. Дополнително, софтверот може да остане на врвот на сите ваши прозорци за лесен пристап додека извршувате повеќе задачи.

Распоредот на контролната табла во MKPlayer реагира и изгледа одлично дури и кога се користи режимот на мини плеер. Можете да гледате видео-датотеки со алтернативни аудио записи и повеќејазични преводи, како и да додавате која било прилагодена датотека со превод на вашето видео.

MKPlayer исто така ви овозможува практично да конфигурирате различни параметри за прилагодување на видеото, како што се осветленоста, контрастот, заситеноста и повеќе за оптимален квалитет на гледање.

За оние кои сакаат уште понапредни функции, достапни се Pro Features (достапни само на MacOS High Sierra и Mojave) кои им овозможуваат на корисниците лесно да гледаат филмови на нивните паметни телевизори или да слушаат која било аудио датотека директно од нивните звучници на ТВ. Сепак, на овие Pro функции им треба купување во апликација пред да можат да се отклучат.

Наставката Safari вклучена во MKPlayer треба да се овозможи во Safari Preferences за корисниците да можат да кликнат на копчето Toolbar секогаш кога сакаат да пристапат до видеата или аудио датотеките што се наоѓаат на интернет брзо, без претходно да ги преземат на хард дискот на нивниот компјутер.

Конечно, еден од најимпресивните аспекти на овој медиа плеер е неговата оптимизација за репродукција на датотеки со медиумски контејнери како што е MKV со повеќе аудио траки и неколку опции за преводи достапни одеднаш. Корисниците имаат целосна контрола врз изборот на преферираните јазични опции без запирање на репродукцијата на средината на видеото!

Како заклучок: ако барате сигурен медиа плеер кој нуди уникатни функции како поддршка за AirPlay или оптимизирани поставки за репродукција специјално дизајнирани за повеќејазична содржина, тогаш не гледајте подалеку од MKPlayer -MKV и Media Player за Mac!

Целосни спецификации
Издавач Rocky Sand Studio
Страница на издавачи http://www.rockysandstudio.com/Rocky_Sand_Studio.html
Датум на издавање 2019-06-28
Датум на додавање 2019-06-28
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Друго
Верзија 1.3
Барања за ОС Macintosh
Барања OS X 10.10 or later, 64-bit processor
Цена Free
Преземања неделно 8
Вкупно преземања 689

Comments:

Најпопуларни