Leisure Suit Larry: Reloaded for Mac

Leisure Suit Larry: Reloaded for Mac

Опис

Leisure Suit Larry: Reloaded for Mac е игра која предизвикува бранови во индустријата за игри од нејзиното објавување. Оваа игра е римејк на оригиналната игра Leisure Suit Larry, која беше објавена во 1987 година. Програмерите направија одлична работа со ажурирање на графиката и играта, додека сè уште ја одржуваат суштината на она што ја направи оригиналната игра толку популарна.

Играта ја следи приказната за Лери Лафер, средовечен маж кој е во потрага да најде љубов. Тој се наоѓа во различни ситуации каде што мора да ја искористи својата духовитост и шарм за да ги придобие жените. Играта е исполнета со хумор, инсинуации и теми за возрасни кои не се соодветни за деца.

Leisure Suit Larry: Reloaded доби одлични критики од критичарите и од гејмерите. Сузан Келер од Slide to Play му даде совршена оценка од 4 од 4 и ја опиша како „гнасна, смешна и загреана“. Карл Барнет од TouchArcade, исто така, му даде високи оценки со 4 од 5 и рече дека Лери е назад (на повеќе начини) и веројатно подобар од било кога.

Роб Рич од 148Apps ги пофали програмерите за подобрување на секој аспект од оригиналната игра. Тој ѝ даде оценка од 4 од 5 и рече дека ова е достоен римејк што го подобрува оригиналот на секој можен начин. Високи оценки му даде и Никола Супрак од Хардкор Гејмер со 4 од 5. Тој го опиша како нешто многу уникатно и целосно незаборавно.

Марк Смит од Game Chronicles ја сумираше својата рецензија велејќи дека Leisure Suit Larry: Reloaded for Mac е „урнебесна авантура полна со смеа“. Тој му даде високи оценки со 4 од fo5.

Едно нешто што го издвојува Leisure Suit Larry: Reloaded од другите игри во својата категорија е неговото внимание на деталите кога станува збор за графика и звучни ефекти. Програмерите отидоа над и подалеку за да создадат извонредно искуство за играчите со додавање на нови анимации, гласови, музички нумери итн., кои значително ја подобруваат играта.

Друга одлична карактеристика за оваа игра е нејзиниот фактор за репродукција; има повеќе патишта кои играчите можат да ги поминат во текот на нивното патување додека се обидуваат да придобијат различни жени со кои се среќаваат на нивниот пат.

Како заклучок, ако барате забавна авантура или хумор на тема за возрасни, тогаш не гледајте подалеку од Leisure Suit Larry: Reloaded for Mac! Со својата ажурирана графика и звучни ефекти плус ангажирана механика за игра - овој наслов ќе ве забавува со часови!

Целосни спецификации
Издавач Replay Games
Страница на издавачи https://www.replaygamesinc.com/
Датум на издавање 2019-06-29
Датум на додавање 2019-06-29
Категорија Игри
Под категорија Игри со судоку, крстозбор и мозаик
Верзија
Барања за ОС Macintosh
Барања OS X 10.6.6 or later
Цена $4.99
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 13

Comments:

Најпопуларни