Bytom Wallet for Mac

Bytom Wallet for Mac 1.0.9

Mac / Bytom Foundation / 11 / Целосни спецификации
Опис

Bytom Wallet за Mac е софтвер за продуктивност кој им овозможува на корисниците да комуницираат со Bytom Blockchain Protocol. Овој интерактивен протокол овозможува регистрација, размена, коцкање и ангажирање на хетерогени бајт-средства и атомски средства во различни форми на Bytom Blockchain. Протоколот ги поврзува атомскиот свет и бајтсветот за да ја промовира интеракцијата на средствата и циркулацијата помеѓу овие два света.

Bytom Wallet за Mac прифаќа трислојна архитектура: слој на апликација, слој на договор и слој за пренос на податоци. Слојот на апликацијата е лесен за користење за мобилни уреди и други терминали, додека е погоден за програмерите да развиваат апликации за управување со средства. Слојот на договор користи генеза договори и контролни договори за издавање и управување со средства додека поддржува скалабилни BUTXO на UTXO модел на долниот слој. Ја оптимизира употребата на EVM (Ethereum Virtual Machine) со користење на механизми за интроспекција за да се спречи ќор-сокакот во Туринг целосно.

Слојот за пренос на податоци ја прифаќа технологијата DLT (Distributed Ledger Technology) за да постигне издавање, трошење, пренос и други операции на средства. Механизмот за консензус користи POW (Proof-of-Work) алгоритам кој е пријателски настроен за AI ASIC чиповите. Пресметката на матрицата е воведена во процесите на хеширање, така што рударите може да се користат за услуги за забрзување на хардверот со вештачка интелигенција што генерира дополнителни социјални придобивки.

Bytom Wallet за Mac им овозможува на корисниците лесен за користење интерфејс кој им овозможува ефикасно да управуваат со нивните средства на Bytom Blockchain Protocol. Корисниците можат да креираат нови паричници или да увезуваат постоечки од други платформи како што се Ethereum или Bitcoin користејќи ги нивните приватни клучеви или мнемонички фрази.

Една од неговите клучни карактеристики е неговата способност да поддржува повеќе криптовалути како што се BTC (Bitcoin), ETH (Ethereum), USDT (Tether), BTM (Bytom), итн., што им го олеснува на корисниците кои имаат повеќе криптовалути на едно место без имаат инсталирано повеќе паричници на нивните уреди.

Друга карактеристика на овој паричник се неговите безбедносни мерки кои вклучуваат заштита со лозинка при креирање нови паричници или увоз на постоечки од други платформи како што се Ethereum или Bitcoin користејќи приватни клучеви или мнемонички фрази; Дво-факторна автентикација (2FA); препознавање на отпечатоци од прсти; препознавање на лица; итн., обезбедувајќи максимална безбедност при управување со средства на оваа платформа.

Понатаму, овој паричник има вградена децентрализирана централа каде што корисниците можат директно да тргуваат со криптовалути без да мора да одат преку централизирани централи како Binance или Coinbase кои наплаќаат високи такси по трансакција што го прави поисплатлив од традиционалните размени.

Како заклучок, Bytom Wallet за Mac нуди ефикасен начин за управување со средствата на Bytom Blockchain Protocol со неговиот кориснички интерфејс заедно со напредни безбедносни мерки кои обезбедуваат максимална заштита од сајбер закани, истовремено обезбедувајќи пристап до повеќе криптовалути, сето тоа на едно место што го прави идеален избор меѓу ентузијастите за криптовалути кои со нетрпение очекуваат ефикасно управување со нивните дигитални средства.

Целосни спецификации
Издавач Bytom Foundation
Страница на издавачи https://bytom.io/
Датум на издавање 2019-07-15
Датум на додавање 2019-07-14
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Софтвер за лични финансии
Верзија 1.0.9
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 11

Comments:

Најпопуларни