Electrum for Mac

Electrum for Mac 3.3.8

Mac / Electrum Technologies / 786 / Целосни спецификации
Опис

Електрум за Mac - Врвен клиент за биткоин

Дали барате сигурен и лесен-за-користење клиент Bitcoin? Не гледајте подалеку од Electrum за Mac! Овој моќен софтвер е дизајниран да ги заштити вашите монети од грешки во резервната копија или компјутерски неуспеси, осигурувајќи дека никогаш нема да ја изгубите тешко заработената криптовалута. Со Electrum, можете да го вратите вашиот паричник од тајна фраза што може да се напише на хартија или да се запамети, давајќи ви целосен мир на умот.

Но, тоа не е сè - Electrum нуди и молскавично брзо стартување, благодарение на неговиот уникатен дизајн. За разлика од другите клиенти на кои им е потребно долготрајно преземање на блокчејн пред да можат да се користат, Electrum е подготвен да излезе веднаш од кутијата. Без разлика дали сте нов во Bitcoin или искусен корисник, овој софтвер има сè што ви треба за лесно да управувате со вашите дигитални средства.

Па зошто да изберете Electrum пред другите клиенти на Bitcoin? Да разгледаме подетално некои од неговите клучни карактеристики:

Безбедно враќање на паричникот

Една од најголемите грижи кога станува збор за управување со криптовалутите е ризикот од губење на пристапот до вашиот паричник. Без разлика дали поради дефект на компјутерот или едноставно заборавање на лозинката, губењето на пристапот значи губење на сите ваши монети засекогаш. Таму доаѓа Electrum - со својата функција за безбедно враќање на паричникот, можете да бидете сигурни дека дури и ако нешто тргне наопаку со вашиот уред или резервните датотеки, сепак ќе можете да ги вратите вашите средства.

Тајната фраза што ја користи Electrum е генерирана со користење на индустриски стандардни алгоритми и може лесно да се запише на хартија или да се запамети. Ова значи дека дури и ако некој добие пристап до вашиот компјутер или резервни датотеки, нема да може да ги украде вашите монети без да ја знае тајната фраза.

Брзи времиња за стартување

Друга голема предност на користењето на Electrum е неговото брзо време на стартување. За разлика од другите клиенти кои бараат долги преземања на блокчејн пред да можат да се користат (што може да потрае со часови или дури денови), Electrum е подготвен веднаш да излезе од кутијата. Ова го прави идеален за корисници кои сакаат брз и лесен пристап до нивните паричници без да чекаат наоколу со часови.

Поддршка со повеќе потписи

За корисниците кои сакаат дополнителен слој на безбедност при управувањето со нивните биткоини, Electrum нуди и поддршка со повеќе потписи. Оваа функција им овозможува на повеќе корисници (или уреди) да се потпишат на трансакциите пред тие да бидат извршени - што значи дека ниту едно лице нема целосна контрола над предметните средства.

Ова го прави идеален за бизниси и организации на кои им е потребна строга контрола врз нивните финансии, но не сакаат едно лице да ги држи сите клучеви.

Приспособливи такси за трансакции

Кога се испраќаат биткоини од една адреса (паричник) на друга адреса (паричник), рударите бараат такси за трансакции како компензација за обработка на трансакции во блокови кои на крајот ќе станат дел од блокчејн мрежата. Electrum поддржува приспособливи трансакции кои им овозможуваат на корисниците да постават колку такса треба да се плати за секоја трансакција заснована на ниво на приоритет. Ова на корисниците им дава поголема контрола врз тоа колку трошат надоместоци за трансакции и им помага да заштедат пари на долг рок, избегнувајќи ги непотребните трошоци поврзани со високите провизии за трансакции што ги наплаќаат некои клиенти на Биткоин.

Заклучок:

Overall,Electrumpacksa lotofpowerfulfeaturesintoanintuitiveandeasy-to-useinterface.Whether yourenewtoBitcoinorane xperienceduser,thissoftwarehas everythingyouneedtomanageyourdigitalassetswith ease.Fromsecurewalletrecoverytofaststartuptimes,multi-signaturesupport,andcustomizabletransactionfees,Electrumbelongsinyourarsenalif youre serious about managingyourcryptocurrencyportfolio.So why wait? Преземете го „Electru mforMac“ денес и започнете да управувате со вашите биткоини како про!

Целосни спецификации
Издавач Electrum Technologies
Страница на издавачи https://www.electrum-btc.org
Датум на издавање 2019-08-01
Датум на додавање 2019-08-01
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Софтвер за лични финансии
Верзија 3.3.8
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 786

Comments:

Најпопуларни