Aquamacs Emacs for Mac

Aquamacs Emacs for Mac 3.5

Mac / David Reitter / 2199 / Целосни спецификации
Опис

Aquamacs Emacs за Mac е моќен уредувач на текст кој е дизајниран да изгледа и да се однесува како програма за Mac. Тоа е дистрибуција на популарниот уредувач на текст GNU Emacs, кој е користен од милиони програмери ширум светот. Aquamacs ја нуди целата екстензивност и моќ на Emacs, но со интерфејс кој е многу полесен за користење.

Emacs е познат по својата легендарна моќ и конфигурабилност, но има и енормно сложен интерфејс. Ова може да биде застрашувачко за новите корисници кои не се запознаени со софтверот. Aquamacs го скротува тигарот Emacs обезбедувајќи кратенки на Apple покрај традиционалните Emacs. Ова им олеснува на корисниците на Mac да започнат со овој моќен уредувач на текст.

Една од клучните карактеристики на Aquamacs е неговата способност да обезбеди искуство слично на Mac, додека сè уште ја задржува целата функционалност на GNU Emacs. Ова значи дека добивате убави фонтови, една датотека по прозорец (ако сакате), меѓународни методи за внесување, прирачници за помош на Apple и многу повеќе. Овие карактеристики им олеснуваат на корисниците да работат со повеќе датотеки одеднаш без да се изгубат во морето од прозорци.

Aquamacs доаѓа со низа режими за различни ознаки и програмски јазици, вклучувајќи HTML, C/C, Java, Python, Perl, AppleScript, Tcl, XML и R (S). Овие режими имаат дополнителни функции специфични за секој јазик, вклучувајќи одлично истакнување на синтаксата што го олеснува кодирањето за вашите очи.

Покрај тоа што е одличен уредувач на код, Aquamacs може да се користи и како клиент за е-пошта или читач на вести, исто како и секоја друга верзија на Emacs. Ова значи дека можете да останете поврзани додека работите на вашите проекти без да морате да се префрлате помеѓу различни апликации.

Севкупно, Aquamacs им обезбедува на програмерите сè што им е потребно за да пишуваат висококвалитетен код брзо и ефикасно на нивните Mac компјутери. Неговиот интуитивен интерфејс во комбинација со широкиот сет на функции ја прави една од најдобрите опции достапни денес кога станува збор за алатки за програмери.

Клучни карактеристики:

- Дистрибуција на GNU Emacs дизајнирана специјално за корисници на Mac

- Обезбедува и кратенки на Apple, како и традиционални emacs

- Нуди убави фонтови и меѓународни методи за внесување

- Доаѓа опремен со режими специфични за различни ознаки и програмски јазици, вклучувајќи HTML, C/C, Java итн.

- Означувањето на синтаксата помага да се подобри читливоста при кодирање

- Може да се користи како клиент за е-пошта или читач на вести

Целосни спецификации
Издавач David Reitter
Страница на издавачи http://www.david-reitter.com
Датум на издавање 2019-08-20
Датум на додавање 2019-08-20
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за кодирање
Верзија 3.5
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2199

Comments:

Најпопуларни