Paintbrush for Mac

Paintbrush for Mac 2.5

Mac / Soggy Waffles / 185063 / Целосни спецификации
Опис

Paintbrush за Mac е моќен софтвер за графички дизајн кој им овозможува на корисниците лесно да создаваат неверојатни дигитални уметнички дела. Оваа програма за боење базирана на какао е дизајнирана специјално за Mac OS X и нуди низа функции што ја прават идеален избор и за аматерски и за професионални дизајнери.

Со својот интуитивен интерфејс, Paintbrush го олеснува создавањето прекрасни слики од почеток или уредувањето на постоечките. Основната функционалност на софтверот е слична на Microsoft Paint и сега веќе непостоечката MacPaint, што го прави одлична алтернатива за оние кои ги пропуштаат овие класични програми.

Една од истакнатите карактеристики на Paintbrush е неговата способност да ги отвора и зачувува повеќето главни формати на слики, вклучувајќи BMP, PNG, JPEG и GIF. Ова значи дека корисниците можат да работат со широк опсег на типови датотеки без да се грижат за проблеми со компатибилноста.

Покрај поддршката за формат на датотека, Paintbrush нуди и различни алатки и функции кои им овозможуваат на корисниците да ги приспособат своите уметнички дела на безброј начини. Тие вклучуваат:

- Алатки за четки: Изберете од различни големини и форми на четки за да создадете уникатни потези.

- Избирач на бои: изберете која било боја од спектарот или користете ја алатката за капка за очи за да ги усогласите боите од постоечките слики.

- Слоеви: Организирајте ги вашите уметнички дела во слоеви за полесно уредување и манипулација.

- Алатки за текст: Додајте текстуални преклопувања со приспособливи фонтови, големини, бои и стилови.

- Форми: Создадете совршени кругови, квадрати, триаголници или други форми со леснотија.

Без разлика дали создавате дигитална уметност од почеток или уредувате постоечки слики, Paintbrush има се што ви треба за да ја оживеете вашата визија. Со својот кориснички интерфејс и моќниот сет на функции, овој софтвер за графички дизајн сигурно ќе стане суштинска алатка во вашиот креативен арсенал.

Но, немојте само да го прифатите нашиот збор за тоа - еве што некои задоволни клиенти имаат да кажат за нивното искуство со користење на Paintbrush:

„Јас ја користам оваа програма откако се префрлив од Windows пред неколку години. Таа е едноставна, но ефективна. - Кориснички преглед на CNET

„Paintbrush е мојата апликација што ја користам кога ми треба нешто брзо и валкано да направам“. - Кориснички преглед на Softonic

„Ми се допаѓа колку е лесно! Толку многу ме потсетува на бојата на Мајкрософт, која секогаш беше мојата омилена програма за цртање како дете“. - Кориснички преглед на Apple App Store

Значи, ако барате разновиден софтвер за графички дизајн кој може да се справи со сите ваши креативни потреби на Mac OS X платформата, тогаш не гледајте подалеку од Paintbrush!

Преглед

Paintbrush е програма за сликање и илустрација базирана на какао за Mac, многу слична на апликацијата Paint на Windows. Paintbrush е лесна за инсталирање и може да поддржува BMP, PNG, JPEG и GIF датотеки.

Интерфејсот на Paintbrush е многу едноставен, со лебдечко мени со основни алатки што може да се изберат за цртање лево, и лента со мени на врвот. Ако сте работеле со Paint, Paintbrush изгледа и се однесува исто. Потребни се само неколку секунди за да изберете алатка и да цртате со неа. Четката за сликање е целата уметност со слободна рака, иако постојат традиционални рачки за работи како кругови и правоаголници. Иако не е толку моќен како алатките за илустрација од трети страни, Paintbrush може да направи многу основни илустрации. Исто така е добар во увоз на слики од екранот и истакнување области или манипулирање со сликата.

Лесно е да се работи со Paintbrush, а ако работите на повеќе платформи, практично е да имате позната алатка и на Windows и на Mac. Имајќи го тоа кажано, Paintbrush е основна алатка за илустрација, и се додека тоа е начинот на кој сакате да го користите, тој е одличен во таа задача.

Целосни спецификации
Издавач Soggy Waffles
Страница на издавачи http://paintbrush.sourceforge.net/
Датум на издавање 2019-09-16
Датум на додавање 2019-09-16
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Илустрациски софтвер
Верзија 2.5
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free
Преземања неделно 35
Вкупно преземања 185063

Comments:

Најпопуларни