MathType for Mac

MathType for Mac 7.4.4 536

Mac / Design Science / 71047 / Целосни спецификации
Опис

MathType за Mac е моќен и интерактивен уредувач на равенки кој им овозможува на корисниците да креираат математичка нотација за различни намени како што се обработка на текст, веб-страници, објавување на десктоп, презентации, па дури и документи TeX, LaTeX и MathML. Овој образовен софтвер е дизајниран да им помогне на студентите и на професионалците со леснотија да креираат сложени математички равенки.

Со MathType за Macintosh, корисниците можат лесно да креираат равенки со помош на глувчето или тастатурата. Софтверот обезбедува широк спектар на симболи и шаблони кои можат да се користат за брзо креирање сложени равенки. Корисниците исто така можат да ја прилагодат лентата со алатки со додавање често користени симболи или шаблони за лесен пристап.

Една од клучните карактеристики на MathType за Mac е неговата способност беспрекорно да се интегрира со други апликации. Софтверот работи добро со популарните текстуални процесори како што се Microsoft Word и Apple Pages. Исто така, поддржува интеграција со Adobe InDesign и QuarkXPress за потребите на десктоп објавување.

MathType за Macintosh поддржува повеќе методи за внесување, вклучително и препознавање на ракопис со помош на Apple Pencil на уредите iPadOS. Оваа функција го олеснува пишувањето сложени математички изрази на вашиот iPad или iPhone од кога било досега.

Софтверот, исто така, вклучува обемна библиотека на претходно изградени шаблони кои покриваат широк опсег на теми, вклучувајќи алгебарски изрази, функции за пресметка, геометриски формули, пресметки за статистика, меѓу другото. Овие шаблони се дизајнирани да заштедат време при креирање на нови равенки со обезбедување на претходно изградени структури кои може да се приспособат по потреба.

Друга одлична карактеристика на MathType за Mac е неговата поддршка за функции за пристапност, како што е технологијата VoiceOver, која им овозможува на корисниците со оштетен вид ефикасно да го користат софтверот без никакви проблеми.

MathType постои од 1987 година кога првпат беше објавен од Design Science Inc., компанија специјализирана за научни комуникациски производи. Оттогаш, тој стана еден од најпопуларните уредувачи на равенки достапни денес поради неговата леснотија на користење и моќни способности.

Како заклучок, ако барате лесен за употреба, но моќен уредувач на равенки кој беспрекорно се интегрира со други апликации, тогаш не гледајте подалеку од MathType за Macintosh! Со својата обемна библиотека со претходно изградени шаблони што покрива различни теми, заедно со поддршката од технологијата за препознавање ракопис на уредите iPadOS, го прават овој образовен софтвер совршен избор и за студентите и за професионалците на кои им е потребна помош за брзо и ефикасно создавање сложени математички изрази!

Целосни спецификации
Издавач Design Science
Страница на издавачи http://www.dessci.com
Датум на издавање 2019-10-11
Датум на додавање 2019-10-11
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за математика
Верзија 7.4.4 536
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 29
Вкупно преземања 71047

Comments:

Најпопуларни