unpkg for Mac

unpkg for Mac 4.6

Опис

Ако сте корисник на Mac, веројатно сте налетале на pkg датотеки во одреден момент. Овие датотеки се користат за инсталирање софтвер на вашиот Mac, но тие можат да бидат малку главоболки. Тие имаат можност да допрат кој било дел од вашиот систем што го сакаат, што може да биде загрижувачко за некои корисници. Дополнително, многу пати и онака датотеките за инсталирање се бескорисни; Сè што прават е да се уверат дека апликацијата е инсталирана во /Applications, на пример, со која можете сами да се справите.

Тоа е местото каде што доаѓа unpkg. Оваа практична алатка ги отпакува сите датотеки во пакетот во папка во истиот директориум како и пакетот. Тоа е едноставно и ефикасно - токму она што ви треба кога работите со досадни pkg датотеки.

Една од најдобрите работи за unpkg е тоа што е бесплатен софтвер со отворен код издаден под лиценца GNU GPL. Ова значи дека секој може да го користи без да мора да плати ништо или да се грижи за проблемите со лиценцирањето.

Сепак, важно е да се забележи дека со многу многу системски зависни pkgs, unpkg не треба да се користи бидејќи не прави никакви работи поврзани со системот намерно. Но, за едноставни апликации (па дури и оние што само инсталираат екстензии на места), unpkg треба да биде во ред.

Затоа, ако ви здодеа да се занимавате со pkg-датотеки на вашиот Mac и сакате лесно решение за да ги отпакувате брзо и ефикасно, пробајте го unpkg!

Целосни спецификации
Издавач timdoug
Страница на издавачи http://timdoug.freeshell.org/
Датум на издавање 2019-11-01
Датум на додавање 2019-11-01
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Прилагодување на работната површина
Верзија 4.6
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 5411

Comments:

Најпопуларни