NZB Drop for Mac

NZB Drop for Mac 4.03

Опис

NZB Drop for Mac: The Ultimate Usenet Downloading Utility

Ако сте љубител на Usenet, знаете колку фрустрирачки може да биде да ја пронајдете содржината што ја сакате. Со илјадници заглавија за просејување, може да бидат потребни часови за да се најде само една датотека. Таму доаѓа NZB Drop. Оваа софистицирана алатка за преземање Usenet е специјално дизајнирана да работи со неа. nzb-датотеки, нов формат на датотека што се користи за идентификација на бинарните датотеки објавени во новинските групи на Usenet.

Со NZB Drop, можете директно да ја преземете содржината што ја сакате, без да морате да поминувате низ илјадници заглавија. Едноставно побарајте го она што го барате користејќи еден од многуте пребарувачи Usenet достапни на интернет и потоа увезете го. nzb датотека во NZB Drop. Софтверот автоматски ќе ги преземе сите датотеки поврзани со тоа. nzb датотека.

Но, тоа не е се што NZB Drop може да направи. Еве некои од неговите клучни карактеристики:

Лесен за употреба интерфејс

NZB Drop има едноставен и интуитивен интерфејс што им олеснува на корисниците на почетниците да започнат со преземање на Usenet.

Автоматско распакување

Кога ќе завршат вашите преземања, NZB Drop автоматски ќе ги отпакува за да бидат подготвени за употреба.

Поддршка за повеќе сервери

NZB Drop поддржува повеќе сервери за да можете да изберете кои сервери сакате да ги користите врз основа на вашите потреби.

Поддршка за шифрирање на SSL

За дополнителна безбедност при преземање од серверите на Usenet, NZB Drop поддржува SSL шифрирање.

Приспособливи поставки

Можете да приспособите многу аспекти на поставките на NZB Drops, вклучувајќи ограничувања за користење на пропусниот опсег и опции за автоматско исклучување по завршувањето на преземањата.

Покрај овие карактеристики, постојат неколку други придобивки од користењето на NZB drop:

Побрзи преземања: затоа што. nzb-датотеките ги содржат сите информации потребни за преземање (вклучувајќи ги и броевите на написите), преземањата со овој метод се многу побрзи од традиционалните методи.

Помалку користење на пропусен опсег: Бидејќи се преземаат само потребните податоци (наспроти цели заглавија), се користи помалку пропусен опсег.

Посигурни преземања: затоа што. nzb-датотеките содржат контролни суми (за да се обезбеди интегритет на податоците), преземањата со овој метод се посигурни од традиционалните методи.

Севкупно, ако сте сериозни за да го извлечете максимумот од вашето искуство во Usenet и сакате лесна за употреба алатка која го рационализира вашиот работен тек и обезбедува брзи и сигурни резултати - не гледајте подалеку од падот на NZD!

Целосни спецификации
Издавач Asar
Страница на издавачи http://www.asar.com/
Датум на издавање 2019-12-02
Датум на додавање 2019-12-02
Категорија Прелистувачи
Под категорија Читатели на вести и читачи на RSS
Верзија 4.03
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 16450

Comments:

Најпопуларни