Smart Scroll for Mac

Smart Scroll for Mac 4.4.11

Опис

Паметно лизгање за Mac: врвна алатка за подобрување на работната површина

Дали сте уморни од незгодното, непрецизно лизгање на вашиот Mac? Дали сметате дека постојано ја прилагодувате подлогата или глувчето за да го добиете совршениот лизгач? Не гледајте подалеку од Smart Scroll за Mac, врвната алатка за подобрување на работната површина.

Со Smart Scroll, ќе доживеете понепречено, поудобно лизгање и на вашата подлога и на глувчето. Кажете им збогум на непредвидливите движења и здраво за беспрекорно искуство со лизгање. Но, тоа не е сè - Smart Scroll нуди различни функции кои ќе ја однесат вашата игра со лизгање на следното ниво.

Лебдете скролувајте: Само поставете и опуштете се

Една од нашите омилени функции е Hover Scroll. Едноставно поставете го курсорот до горниот или долниот дел од прозорецот и опуштете се - нема потреба да продолжите да лизгате! Оваа функција е совршена за долги написи или веб-страници каде што сакате да седите и да читате без постојано да ја прилагодувате позицијата на лизгање.

Автоматско лизгање: читање без раце

Друга одлична карактеристика е автоматско лизгање. Со оваа опција без раце, можете да читате поудобно без да мора рачно да ја прилагодувате позицијата на лизгање. Едноставно активирајте Автоматско лизгање и дозволете Smart Scroll да ја заврши работата наместо вас.

Копчиња за лизгање: Лесно е лизгањето на тастатурата

За оние кои претпочитаат кратенки на тастатурата, ве опфативме со нашата функција за копчиња за лизгање. Сега можете да скролувате од тастатурата со истите копчиња во сите апликации - нема повеќе да меморирате различни кратенки за секоја програма!

Векторско лизгање: популарна функција сега достапна на Mac

Ако сте запознаени со корисниците на Windows или Firefox, тогаш Vector Scrolling можеби е познат термин. Оваа популарна функција сега е достапна на сите апликации за Mac благодарение на Smart Scroll! Векторското лизгање овозможува понепречено движење кога се користат и подлоги и глувци.

Независни опции за пресврт и забрзување

Smart Scroll, исто така, нуди независни опции за превртување и за подлогите и за глувците, така што секој уред може да се приспособи според личните преференци. Дополнително, има достапни опции за забрзување, така што корисниците можат да ја прилагодат својата брзина врз основа на нивните потреби.

Компатибилност и леснотија на користење

Smart Scroll работи беспрекорно со macOS 10.6 Snow Leopard преку macOS 11 Big Sur (Intel/Apple Silicon). Лесниот за користење интерфејс го прави едноставен дури и за почетници, а сепак нуди напредни опции за прилагодување за моќните корисници.

Во заклучок...

Севкупно, ако барате лесен начин да го подобрите вашето искуство на работната површина преку подобрување на можностите за лизгање низ повеќе уреди, тогаш не гледајте подалеку од пакетот функции на Smart Scrolls, вклучително и лизгање со поставете лебдење кое овозможува читање без раце; Автоматско лизгање кое обезбедува непречено движење при користење на двете подлоги/глувци; Векторско лизгање кое дава поголема контрола врз тоа како содржината се движи низ екраните; Независни опции за превртување и забрзување кои овозможуваат прилагодување според личните преференци, како и компатибилност со различни оперативни системи како macOS 10.x преку macOS 11.x (Intel/Apple Silicon).

Преглед

Smart Scroll за Mac ви овозможува да го приспособите однесувањето на вашиот компјутер за лизгање на различни начини, вклучувајќи брзина и насока.

Добрите

Многу функции: Бевме изненадени од широката разновидност на опции што ги нуди Smart Scroll за Mac. Сакате да скролувате побрзо или побавно? Сакате да ја зголемите или намалите инерцијата (или „покривањето“) на вашето лизгање? Сакате да ја смените насоката на лизгање на оската X или Y? Сакате автоматски да се движите кога лебдите на горниот или долниот дел од прозорецот или да започнете автоматско лизгање со кратенка на тастатурата? Smart Scroll за Mac го прави сето ова и повеќе.

Поддршка за повеќе глувци: без разлика дали користите конвенционален глушец, магичен глушец или подлога за подлога, Smart Scroll за Mac има што да понуди. Карактеристиките се разликуваат, се разбира, во зависност од тоа каков тип на глушец користите, но тука има нешто за секого.

Поставки специфични за апликација: Smart Scroll за Mac го олеснува приспособувањето на однесувањето на лизгање за различни апликации.

Конс

Не за почетници: ако не сте запознаени со термините како што се оската X и Y или инерција што се однесуваат на лизгање, можеби ќе треба да си поигрувате со апликацијата за да го сфатите. Онлајн документацијата на апликацијата прави добра работа во објаснувањето на нејзините карактеристики, но не нужно целата употребена терминологија.

Крајна линија

Smart Scroll за Mac е одлична апликација за секој што сака да го приспособи лизгањето. Го препорачуваме на сите кои не се задоволни со нивните стандардни опции за лизгање.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на Smart Scroll за Mac 4.0b14.

Целосни спецификации
Издавач Marc Moini
Страница на издавачи http://www.marcmoini.com/
Датум на издавање 2019-12-18
Датум на додавање 2019-12-17
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Софтвер за измени
Верзија 4.4.11
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard OS X Leopard
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 31665

Comments:

Најпопуларни