Panoweaver Standard Edition (Mac) for Mac

Panoweaver Standard Edition (Mac) for Mac 10.01.191028

Mac / Easypano Holdings / 409 / Целосни спецификации
Опис

Panoweaver Standard Edition (Mac) за Mac - Врвен софтвер за шиење панорама

Panoweaver е моќен и разновиден софтвер за шиење панорами кој ви овозможува лесно да креирате прекрасни панорамски слики. Без разлика дали сте професионален фотограф, агент за недвижнини или само некој кој сака да прави панорамски фотографии, Panoweaver има се што ви треба за да создадете висококвалитетни панорами што ќе ја импресионираат вашата публика.

Со своите напредни функции и интуитивен интерфејс, Panoweaver го олеснува спојувањето на сликите од еден/повеќе реда направени со нормален објектив, широкоаголен објектив, како и леќи со рибино око. И сферичните и цилиндричните панорами може да се креираат автоматски. Покрај шиењето панорами, Panoweaver може исто така да извезува панорамски слики од 360 во Flash VR, QuickTime VR, тури за VR базирани на Java и формати swf.

Една од најимпресивните карактеристики на Panoweaver е неговата способност да создава HDR (висок динамички опсег) панорами. Оваа функција ви овозможува да комбинирате повеќе експозиции на иста сцена во една слика со поголем динамички опсег од кој било единствено изложување што може да го обезбеди. Ова значи дека вашата конечна слика ќе има повеќе детали и во осветлените и во сенките отколку што би било возможно со една експозиција.

Друга одлична карактеристика на Panoweaver е неговата поддршка за шиење слики RAW од камерата. Ова значи дека ако снимате во RAW формат со вашиот фотоапарат, можете да ги увезете тие датотеки директно во Panoweaver без претходно да ги конвертирате.

Во споредба со традиционалната слика од авион, панорамската слика обезбедува визија од 360° за да се чувствувате како во сцената. Така, широко се користи во деловни изложби, недвижнини, живописни места, салони за автомобили, хотели и ресторани и гимназии. Покрај тоа, анорамската слика може да се користи и како алатка за снимање во истрагата за криминал, управувањето со недвижен имот, правењето мапи и други бизниси.

Панорамското шиење никогаш не било полесно благодарение на корисничкиот интерфејс на Panoweaver. Едноставно внесете ги вашите фотографии во софтверот и оставете го да ја заврши целата работа за вас! Можете рачно да ги приспособите поставките како точките за порамнување или да дозволите софтверот да го прави тоа автоматски врз основа на податоците EXIF ​​од вашите фотографии.

Panoweaver 8.20 за Mac доаѓа во две изданија: Стандардно и Професионално. Стандардното издание поддржува само Нормално и широкоаголно шиење слики, додека Професионалното издание нуди понапредни функции како интеграција на картата на Google/bing (достапна само за корисници кои веќе имале важечки API клуч), создавање жариште кое поврзува скокачки слики и URL-адреси, копчиња како печатење, е-пошта, за прикажување помош и репродукција на звук што се додаваат на панорама, функција на маски која одлучува кој дел треба да се прикаже или скрие итн.

Про верзијата, исто така, вклучува функции за споделување на платформата iEasypano и Facebook, заедно со додавање на информации за географска должина, географска ширина, северна панорама на податоците EXIF ​​во рамките на панорамата. Ефектот на транзиција од приказот на малата планета назад кон Нормален приказ со десен клик на менито, достапна на турнејата FlashVR и SWF заедно со опциите за автоматско плафон/под на малата планета. Обезбедени се приспособливи опции за резолуција за печатење панорамски слики заедно со поставките за големина специјално дизајнирани за уредите iPad.

Како заклучок, Panoweaer Standard Edition (Mac) е одличен избор ако барате лесен за употреба, но моќен софтвер за шиење панорама кој нуди напредни функции по прифатлива цена. Со својот интуитивен интерфејс, ќе можете брзо да креирате неверојатни панорами без претходно да биде потребно искуство!

Целосни спецификации
Издавач Easypano Holdings
Страница на издавачи http://www.easypano.com
Датум на издавање 2019-12-18
Датум на додавање 2019-12-18
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Софтвер за 3Д моделирање
Верзија 10.01.191028
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 409

Comments:

Најпопуларни