WhatRoute for Mac

WhatRoute for Mac 2.3.3

Mac / Bryan Christianson / 7800 / Целосни спецификации
Опис

WhatRoute за Mac: Крајната мрежна дијагностичка алатка

Дали сте уморни од бавните брзини на интернет или проблеми со поврзувањето на вашиот Apple Macintosh компјутер? Дали сакате да дознаете повеќе за патеките по кои поминуваат пакетите од вашиот компјутер додека минуваат низ Интернет? Ако одговорот е да, тогаш WhatRoute е совршено решение за вас!

WhatRoute е моќна мрежна дијагностичка алатка дизајнирана специјално за компјутерите на Apple Macintosh. Обезбедува низа функции, вклучувајќи прашања за Traceroute, Ping, Domain Name Service (DNS), прашања Whois и следење на сообраќајот. Со својот кориснички интерфејс и напредните функции, WhatRoute го олеснува дијагностицирањето и решавањето проблеми со мрежата.

Функција Traceroute:

Функцијата Traceroute во WhatRoute ви овозможува да ја следите патеката што ја минуваат пакетите од вашиот компјутер до нивната дестинација на Интернет. Ова помага да се идентификуваат сите тесни грла или доцнења во мрежата што може да предизвикаат бавна брзина на интернет или проблеми со поврзувањето.

Пинг функција:

Функцијата Ping во WhatRoute ви овозможува да тестирате дали одреден хост е достапен преку IP мрежа. Ова може да помогне да се идентификуваат какви било проблеми со поврзувањето помеѓу вашиот компјутер и другите домаќини на Интернет.

Прашања за DNS:

Функцијата за барање DNS во WhatRoute ви овозможува да барате информации за имињата на домени како што се IP адресите поврзани со нив. Ова може да помогне да се идентификуваат какви било проблеми со резолуцијата на DNS што може да предизвика проблеми со поврзувањето.

Прашања за Whois:

Функцијата за пребарување Whois во WhatRoute ви овозможува да барате информации за имиња на домени како што се детали за регистрација и информации за контакт за нивните сопственици. Ова може да помогне да се идентификуваат сите потенцијални безбедносни ризици поврзани со одредени домени.

Следење на сообраќајот:

WhatRoute вклучува и функција за следење на сообраќајот која прикажува статистика во реално време за податоците што се влеваат во и надвор од мрежниот интерфејс на вашиот компјутер. Ова може да помогне да се идентификуваат какви било невообичаени активности или потенцијални безбедносни закани на вашата мрежа.

Услуга за геолокација:

Една од најуникатните карактеристики на WhatRoute е неговата услуга Гео-локација која обезбедува географски приказ на патеките што ги минуваат пакетите од вашиот компјутер додека минуваат низ Интернет. Овие резултати може да се пренесат на Google Earth за приказ со поголема резолуција што ќе им овозможи на корисниците да визуелизираат каде нивните податоци патуваат низ светот!

Заклучок:

Како заклучок, ако барате се-во-едно решение за дијагностицирање и решавање проблеми со мрежните проблеми на вашиот Apple Macintosh компјутер, тогаш не гледајте подалеку од WhatRoute! Со своите напредни функции како Traceroute, Ping, DNS прашања, Whois прашања и следење на сообраќајот, заедно со својата единствена услуга Гео-локација, го прават единствен софтвер достапен денес!

Целосни спецификации
Издавач Bryan Christianson
Страница на издавачи http://www.whatroute.net/
Датум на издавање 2020-09-15
Датум на додавање 2020-09-15
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Мрежни алатки
Верзија 2.3.3
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 7800

Comments:

Најпопуларни