Growly Freecell for Mac

Growly Freecell for Mac 2.1

Mac / GrowlyBird Software / 208 / Целосни спецификации
Опис

Дали барате забавна и предизвикувачка игра за да го поминете времето на вашиот Mac? Не гледајте подалеку од Growly Freecell, совршен додаток во колекцијата на секој гејмер. За разлика од традиционалните игри со пасијанс, FreeCell е лесно да се победи и нуди умерено ниво на предизвик што ќе ве држи ангажирани со часови.

Со оглед на тоа што над 99,9% од игрите може да се добијат, според експертите, ќе откриете дека постојано се трудите да го победите претходниот висок резултат. Но, не грижете се ако сте нови во играта - правилата се лесни за учење и има многу ресурси достапни на интернет ако ви треба помош за да започнете.

Значи, што точно е FreeCell? Играта започнува со осум купишта карти поделени свртени на екранот. Вашата цел е едноставна: подредете ги во костуми, почнувајќи со Ace и продолжувајќи до King во четири купови прикажани во горниот десен агол на вашиот екран. Може да ги преместувате картичките со влечење со глувчето или со помош на кратенки на тастатурата - кој и да е метод најдобро одговара за вас.

Но, еве каде работите стануваат интересни: за разлика од другите игри со пасијанс каде што картичките може да се преместат само на празен куп или на картичка за едно рангирање повисоко по вредност и спротивна боја, во FreeCell, играчите имаат пристап до четири „слободни ќелии“ лоцирани на врвот. левиот агол на нивниот екран. Овие ќелии им овозможуваат на играчите поголема флексибилност кога се движат картички наоколу и можат да направат секаква разлика кога се обидуваат да завршат особено незгодна игра.

Едно нешто што го издвојува Growly Freecell од другите верзии на оваа класична игра е неговиот кориснички интерфејс. Без разлика дали сакате да ги користите вашите кратенки на глувчето или тастатурата (или и двете!), Навигацијата низ секој круг е интуитивно и едноставно.

Но, не дозволувајте нејзината едноставност да ве измами - оваа игра сè уште нуди многу предизвици дури и за искусни гејмери. Некои рунди може да бараат стратешко планирање однапред, додека други може да бараат брзи рефлекси бидејќи новите можности се појавуваат неочекувано во текот на играта.

Генерално, Growly Freecell е одличен избор за секој кој бара забавно, но умерено предизвикувачко поминување на времето на нивниот Mac компјутер. Со неговиот лесен за учење сет правила, приспособливите контроли и бескрајната можност за репродукција, благодарение на случајно генерираните кругови секој пат кога се игра - не е ни чудо зошто толку многу луѓе ја сметаат оваа верзија за еден од нивните омилени начини за опуштање по долгиот ден на работа или на училиште. !

Целосни спецификации
Издавач GrowlyBird Software
Страница на издавачи http://growlybird.com/
Датум на издавање 2019-12-26
Датум на додавање 2019-12-26
Категорија Игри
Под категорија Картички и лотарија
Верзија 2.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 208

Comments:

Најпопуларни