Isadora for Mac

Isadora for Mac 3.0.7

Опис

Isadora за Mac: Сеопфатен видео софтвер за интерактивна контрола над дигиталните медиуми

Дали барате моќен видео софтвер кој може да ви помогне да креирате проекти за интерактивни дигитални медиуми? Не гледајте подалеку од Исадора за Mac! Оваа графичка програмска средина е дизајнирана да им обезбеди на корисниците целосна контрола врз нивните дигитални медиуми, со посебен акцент на манипулација со дигитално видео во реално време.

Без разлика дали сте професионален видеограф, мултимедијален уметник или само некој кој сака да експериментира со нови креативни алатки, Исадора има се што ви треба за да ги оживеете вашите идеи. Во овој сеопфатен опис на софтверот, ќе погледнеме подетално што ја прави Исадора толку суштинска алатка за секој што работи во светот на дигиталните медиуми.

Што е Исадора?

Во неговото јадро, Isadora е графичко програмско опкружување кое им овозможува на корисниците да создадат сложени интерактивни односи помеѓу различни типови на дигитални медиуми. Со поврзување заедно графички претставени градежни блокови (познати како „актери“), корисниците можат да извршуваат специфични функции како што се репродукција или манипулирање со дигитално видео, снимање видео доводи во живо од надворешни извори како веб-камери или DV камери и контролирање на уреди за влез MIDI.

Убавината на Исадора лежи во неговата флексибилност и разноврсност. Без разлика дали создавате уметничка инсталација која одговара на внесувањето на корисникот во реално време или дизајнирате извонредно парче мултимедијална изведба што комбинира музика во живо и визуелни слики, можностите се бесконечни кога станува збор за тоа што можете да постигнете со овој моќен софтвер.

Главните карактеристики на Исадора

Значи, што точно нуди Исадора во однос на карактеристиките и функционалноста? Ајде внимателно да погледнеме во некои од клучните елементи што го прават овој софтвер толку суштинска алатка за секој што работи со дигитални медиуми:

1. Манипулација со видео во реално време: Една од истакнатите карактеристики на Isadora е неговата способност да манипулира со дигитално видео во реално време. Со поддршка за повеќе слоеви и ефекти како chroma keying (зелен екран), корекција на боја и друго, корисниците имаат целосна контрола врз тоа како изгледаат и се чувствуваат нивните видеа.

2. Снимање видео во живо: Покрај манипулирањето со претходно снимените видеа, Isadora исто така им овозможува на корисниците да снимаат видео доводи во живо од надворешни извори како веб-камери или DV камери. Ова отвора уште повеќе можности кога станува збор за создавање интерактивни инсталации или перформанси кои директно реагираат на внесувањето на корисникот.

3. Поддршка за MIDI влез: за музичарите кои сакаат да вградат визуелни елементи во нивните изведби (или обратно), Isadora нуди силна поддршка за MIDI уредите за влез како тастатури и контролери. Ова значи дека можете да ги користите вашите омилени музички инструменти како поттикнувачи за визуелни ефекти во рамките на вашиот проект!

4. Кориснички интерфејс: И покрај неговите напредни способности, една работа што ја издвојува Isadora од другите графички програмски средини е нејзиниот интуитивен дизајн на интерфејс. Со функционалноста за влечење и спуштање и лесно разбирливи градежни блокови (актери), дури и почетниците можат веднаш да почнат да создаваат сложени проекти.

5. Компатибилност со повеќе платформи: Конечно, вреди да се напомене дека додека денес овде конкретно разговараме за верзијата на Mac - има и верзии достапни за оперативните системи на Windows, исто така! Ова значи дека без разлика на која платформа претпочитате да работите - веројатно постои опција достапна за секој да може да ужива во користењето на овој неверојатен софтвер!

Кој може да има корист од неговото користење?

Значи, кој точно треба да размисли да го додаде Isadorato нивниот пакет со алатки? Одговорот е едноставен - секој што работи со дигитални медиуми! Без разлика дали сте професионален видеограф кој сака да додаде интерактивност во вашата работа; уметник заинтересиран за истражување на нови начини за комбинирање на аудиовизуелни елементи; или едноставно некој кој ужива да експериментира со креативни алатки и да ги поместува границите кога станува збор за вашите лични проекти - Исадора има нешто што може да му понуди на сите!

Заклучок

In conclusion,is clearthatIsadorais oneofthe mostpowerfuland versatilevideo softwaresavailabletoday.Withitsreal-timemanipulationcapabilities,livevideocapturefunctionality,MIDIinputsupport,anduser-friendlyinterface,it'sno wonderwhyso many professionalsand creativesalikehave cometo relyonthisamazingtoolfortheirprojects.Whetherit'sforartinstallations,musicperformances,filmproductions-oranythinginbetween-Isadorahas everythingyou needto bringyour visionsto life.So зошто да не пробате денес и да видите како може да го трансформира вашиот креативен процес?

Целосни спецификации
Издавач TroikaTronix
Страница на издавачи http://www.troikaranch.org/troikatronix/
Датум на издавање 2020-01-10
Датум на додавање 2020-01-10
Категорија Видео софтвер
Под категорија Објавување и споделување видео
Верзија 3.0.7
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена $350.00
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1226

Comments:

Најпопуларни