UtilsLib for Mac

UtilsLib for Mac 7.2

Mac / Einhugur Software / 128 / Целосни спецификации
Опис

Ако сте програмер кој бара моќна и разновидна алатка која ќе ви помогне да го насочите вашиот работен тек, не гледајте подалеку од UtilsLib за Mac. Овој приклучок за Xojo и Real Studio е преполн со функции што ќе ви го олеснат животот, од генерирање на GUID на повеќе платформи до форматирање валута и многу повеќе.

Една од истакнатите карактеристики на UtilsLib е неговата способност да генерира GUID (глобално единствени идентификатори) на повеќе платформи. Ова значи дека без разлика дали работите на Mac, Windows PC или Linux машина, можете да се потпрете на UtilsLib за да генерирате уникатни идентификатори што нема да се судираат со други идентификатори во вашиот систем.

Друга корисна карактеристика на UtilsLib е неговото справување со бит-мудри операции. Со овој приклучок што ви стои на располагање, можете лесно да манипулирате со бинарни податоци користејќи логички оператори како И, ИЛИ, XOR и НЕ. Ова го олеснува извршувањето на сложени пресметки на големи збирки на податоци без да мора да пишувате сопствен код од нула.

Покрај овие основни карактеристики, UtilsLib вклучува и низа корисни функции дизајнирани да ги направат заедничките задачи полесни и поефикасни. На пример:

- ComputerName: Го враќа името на компјутерот што ја извршува апликацијата.

- Корисничко име: Го враќа името на корисникот кој е моментално најавен.

- DayNames: враќа низа што ги содржи имињата на сите денови во неделата.

- MonthNames: враќа низа што ги содржи имињата на сите месеци во една година.

- CurrencyFormatting: Форматира броеви како валутни вредности според локалните конвенции.

- LocationManager: Обезбедува пристап до податоците за локацијата, како што се координатите на географска должина/широчина.

Со толку многу моќни алатки на дофат на раката, лесно е да се види зошто програмерите ширум светот се свртуваат кон UtilsLib за нивните развојни потреби. Без разлика дали создавате десктоп апликации или веб-базирани софтверски решенија, овој приклучок има сè што ви е потребно за да започнете и да работите брзо и ефикасно.

Па зошто да чекаме? Преземете го UtilsLib денес и почнете да ги користите сите негови неверојатни карактеристики!

Целосни спецификации
Издавач Einhugur Software
Страница на издавачи http://www.einhugur.com/index.html
Датум на издавање 2020-01-14
Датум на додавање 2020-01-14
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Компоненти и библиотеки
Верзија 7.2
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 128

Comments:

Најпопуларни