LiveQuartz Photo Edit for Mac

LiveQuartz Photo Edit for Mac 2.8.7

Mac / Romain Piveteau / 29 / Целосни спецификации
Опис

LiveQuartz Photo Edit за Mac е софтвер за дигитални фотографии што нуди едноставно и моќно искуство за уредување фотографии. Овој софтвер е дизајниран да ги задоволи потребите и на аматерите и на професионалните фотографи кои сакаат лесно да ги подобрат своите фотографии.

Една од клучните карактеристики на LiveQuartz Photo Edit се неговите недеструктивни слоеви и филтри. Слоевите се наоѓаат на левата страна на прозорецот, додека филтрите се на десната страна. Овој распоред им олеснува на корисниците да се движат низ различни опции за уредување без да се изгубат во преполниот интерфејс.

За да уредите фотографија, сè што треба да направите е да ја повлечете во списокот со прозорец или слоеви и таа ќе биде додадена како нов слој. Потоа можете да примените разни филтри и ефекти на вашата слика без да се грижите дека ќе изгубите оригинални податоци.

LiveQuartz Photo Edit поддржува и гестови (Мулти-допир) што им овозможува на корисниците да користат гестови на допир, како што се стискање за зумирање или лизгање за ротирање при уредување на нивните фотографии. Дополнително, овој софтвер целосно поддржува Retina Display што значи дека сликите ќе изгледаат јасни и јасни на екраните со висока резолуција.

Со LiveQuartz Photo Edit, можете лесно да ја прилагодите осветленоста, контрастот, заситеноста, нијансата, острината, заматувањето и повеќе со помош на интуитивни лизгачи или кривини. Можете исто така да ги исечете вашите слики или да додавате текстуални преклопувања со приспособливи фонтови и бои.

Овој софтвер нуди и напредни функции како што се маски за слоеви кои ви дозволуваат селективно да ги применувате уредувањата само таму каде што е потребно. Можете исто така да креирате градиенти или да користите четки за попрецизни прилагодувања.

Друга одлична карактеристика на LiveQuartz Photo Edit е неговата способност да работи со RAW-датотеки од популарни брендови на фотоапарати како Canon, Nikon или Sony. Ова значи дека можете да ги уредувате вашите фотографии директно од камерата без претходно да ги конвертирате.

Покрај неговите моќни можности за уредување, LiveQuartz Photo Edit нуди и сериска обработка која ви овозможува да примените уредувања на повеќе слики одеднаш заштедувајќи време кога работите со големи колекции на фотографии.

Целокупното уредување на фотографии LiveQuartz за Mac обезбедува одлична рамнотежа помеѓу едноставноста и моќта што го прави идеален избор за секој што бара лесен за употреба, но богат со функции на нивниот компјутер Mac компјутер.

Клучни карактеристики:

- Недеструктивни слоеви и филтри

- Поддршка за гестови (мулти-допир).

- Поддршка на Retina Display

- Прилагодете ја осветленоста/контрастот/заситеноста/нијансата/острината/заматувањето итн.

- Исечете и додајте текстуални преклопувања

- Слоеви маски и градиенти

- Поддршка за RAW датотеки

- Сериска обработка

Системски барања:

LiveQuartz Photo Edit бара macOS 10.12 Sierra или понова верзија.

Заклучок:

Ако барате едноставен, но моќен уредувач на фотографии што не го компромитира квалитетот, тогаш не гледајте подалеку од LiveQuartz Photo Edit за Mac! Со својот недеструктивен систем за слоеви и филтри во комбинација со интуитивни контроли како гестови (повеќе допир), поддршка за ретински екран плус напредни функции како маски за слоеви и градиенти - оваа апликација има се што им е потребно и на аматерите/професионалците кои сакаат алатки за брз пристап на нивните прсти!

Целосни спецификации
Издавач Romain Piveteau
Страница на издавачи http://www.livequartz.com
Датум на издавање 2020-01-16
Датум на додавање 2020-01-16
Категорија Дигитален софтвер за фотографии
Под категорија Уредници на фотографии
Верзија 2.8.7
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan
Цена $7.99
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 29

Comments:

Најпопуларни