HoudahSpot for Mac

HoudahSpot for Mac 6.0.1

Mac / Houdah Software Sarl. / 8761 / Целосни спецификации
Опис

HoudahSpot за Mac - Крајната алатка за пребарување датотеки

Дали сте уморни од бескрајно лизгање низ вашите датотеки за да го најдете оној што ви треба? Дали имате проблем со лоцирање на тешко достапни датотеки на вашиот Mac? Не гледајте подалеку од HoudahSpot, моќната алатка за пребарување датотеки дизајнирана специјално за корисници на Mac.

HoudahSpot е корисен софтвер кој спаѓа во категоријата на комунални услуги и оперативни системи. Тоа е суштинска алатка за секој кој треба ефикасно да ги лоцира и управува со своите датотеки. Со HoudahSpot, можете лесно да најдете која било датотека на вашиот Mac користејќи едноставни или сложени критериуми за пребарување.

Софтверот е дизајниран имајќи ја предвид леснотијата на користење. Работи исто како што очекувате да работи алатката за пребарување. Почнувате со едноставно пребарување и го усовршувате со додавање и комбинирање критериуми додека не го добиете токму она што ви треба.

Една од најдобрите работи за HoudahSpot е неговата способност да ги чува често користените датотеки на дофат. Ова значи дека штом ќе пронајдете датотека, во иднина е лесно повторно да пристапите до неа без да мора да поминете низ друг долг процес на пребарување.

HoudahSpot нуди широк опсег на функции што го прават да се издвојува од другите алатки за пребарување датотеки достапни на пазарот денес. Еве некои од неговите клучни карактеристики:

- Најдете датотеки по име: Со HoudahSpot, наоѓањето датотеки по име никогаш не било полесно. Едноставно внесете го името на датотеката или дел од нејзиното име и оставете HoudahSpot да ја заврши целата работа.

- Пребарување текст: Ако барате специфичен текст во документ или е-порака, користете ја функцијата за пребарување текст на HoudahSpot.

- Вид на содржина: исто така можете да ги намалите вашите пребарувања врз основа на видот на содржината (на пр., PDF-датотеки, слики).

- Автор/примач: ако барате е-пораки испратени или примени од одредено лице, користете ја оваа функција.

- Број на пиксели: оваа функција им овозможува на фотографите и графичките дизајнери брзо да најдат слики врз основа на нивниот број на пиксели.

- Комбинирајте критериуми: можете да комбинирате повеќе критериуми (на пр., автор + вид на содржина) за да ги намалите вашите резултати уште повеќе.

- Исклучи папки: ако има одредени папки што не содржат релевантни информации за вашите пребарувања, исклучете ги од идните пребарувања.

- Додајте колони: приспособете го вашиот приказ со стотици достапни колони, така што само релевантни информации се појавуваат пред вас

- Филтри и шаблони - Примени филтри како што се изменети датуми или опсег на големина за да се појават само релевантни ставки; поставете шаблони за повторливи пребарувања

Покрај овие карактеристики споменати погоре, Houadspot се надоврзува на Spotlight кој доаѓа претходно инсталиран со macOS што го прави уште помоќен од порано!

Со сите овие неверојатни карактеристики при рака, Houadspot го прави пребарувањето низ илјадници и илјадници документи брзо, лесно и ефикасно!

Севкупно, Houadspot е суштинска алатка доколку управувањето со големи количини на податоци е дел од секојдневниот живот. Неговиот кориснички интерфејс заедно со напредните можности за пребарување го прават овој софтвер единствен во еден вид!

Преглед

Напредната алатка за пребарување, HoudahSpot за Mac нуди многу филтри и функции за пребарување, кои ви овозможуваат да правите потемелни пребарувања. Тоа е способна апликација, но не мора да е лесна за употреба.

Добрите

Сеопфатно пребарување: HoudahSpot за Mac поддржува повеќе опции за пребарување, како што се групирање на пребарувањата или користење групи дефинирани од корисникот, и може да пребарува атрибути на датотеки и содржината на текстуални датотеки. Може да направи и нејасно пребарување користејќи ги параметрите што ги внесувате.

Вклучи и исклучува локации: Пребарувањето може да биде ограничено на одредена локација на компјутерот или може да биде специфично за одредени папки на тома монтирани од корисникот или страници индексирани во Spotlight. Може да се исклучат и експлицитни локации.

Интерфејс полн со опции: Интегрирајќи се со Spotlight за да ви помогне да најдете датотеки на вашиот компјутер, има интерфејс што изгледа како Finder, освен страничната лента полна со филтри и опции.

Конс

Не за едноставни пребарувања: едноставните пребарувања може полесно да се прават со Spotlight.

Не е за почетници: Како напредна алатка за пребарување, можеби нема да им се допадне на почетниците. Има премногу опции кои лесно можат да го збунат почетник.

Параметрите за пребарување може да бидат контрадикторни: ако не обрнувате внимание на сите параметри за пребарување што ги избирате, може да завршите со конфликтни филтри.

Крајна линија

HoudahSpot за Mac се покажува како моќна алатка за пребарување која ви овозможува прилично брзо да филтрирате многу резултати од пребарувањето. Сепак, оваа апликација може да биде контраинтуитивна на основните пребарувања, за кои ретко се потребни филтри. Оваа апликација дефинитивно не е за почетници - земете ја само ако мора да пребарувате низ илјадници датотеки користејќи многу филтри.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на HoudahSpot за Mac 3.9.2.

Целосни спецификации
Издавач Houdah Software Sarl.
Страница на издавачи https://www.houdah.com
Датум на издавање 2020-12-30
Датум на додавање 2020-12-30
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Управување со датотеки
Верзија 6.0.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 8761

Comments:

Најпопуларни