MacGourmet Deluxe for Mac

MacGourmet Deluxe for Mac 4.2.9

Mac / Mariner Software / 9074 / Целосни спецификации
Опис

MacGourmet Deluxe за Mac е моќен домашен софтвер кој ви овозможува лесно креирање, градење и споделување на вашата колекција на рецепти. Без разлика дали сте искусен готвач или штотуку почнувате во кујната, овој софтвер има сè што ви треба за лесно да ги организирате вашите рецепти и да планирате оброци.

Со MacGourmet Deluxe за Mac, можете да правите белешки за вашите омилени вина и да ги споите со специфични јадења. Можете исто така да планирате оброци за еден ден или една недела, а потоа да ги синхронизирате со iCal за никогаш да не пропуштите оброк. Софтверот дури ви овозможува да ги добиете нутритивните вредности на храната, рецептите и индивидуалните порции со пристап до базата на податоци на USDA вклучена во MacGourmet.

Една од најдобрите карактеристики на овој софтвер е неговата способност да наоѓа рецепти на интернет и да ги додава во вашата колекција користејќи ги неговите интуитивни карактеристики. Можете да пребарувате рецепти по состојка или клучен збор, да ги зачувате директно во вашата библиотека со рецепти, па дури и да ги уредувате по потреба.

MacGourmet Deluxe за Mac, исто така, го олеснува печатењето на списоците за купување или извозот на вашиот PDA, така што секогаш ќе имате се што ви треба кога купувате намирници. И ако сакате да ги споделите вашите кулинарски креации со други, овој софтвер ви овозможува да објавувате рецепти директно од апликацијата на вашиот блог или. mac сметка.

Но, можеби една од највозбудливите карактеристики на MacGourmet Deluxe за Mac е неговата способност да користи семејни рецепти (или кој било друг сет на инструкции) со цел да се создаваат PDF-датотеки со висока резолуција или врзани книги за готвење со професионален изглед. Ова значи дека не само што корисниците можат да ги организираат своите лични колекции на рецепти, туку и да ги претворат тие колекции во прекрасни спомени што ќе ги ценат генерациите.

Севкупно, ако готвењето е нешто што носи радост во вашиот живот, тогаш нема подобар начин од користење на MacGourmet Deluxe за Mac бидејќи ги обезбедува сите потребни алатки потребни за готвењето да биде попријатно додека работите се организираат во исто време!

Преглед

MacGourmet Deluxe може да ви помогне да ги собирате, уредувате, користите и споделувате вашите омилени рецепти и белешки поврзани со рецепти во лесен, интуитивен интерфејс во стилот на iTunes, кој е многу подобрен во однос на претходните верзии. Оваа Deluxe верзија ги вклучува сите три опционални приклучоци за MacGourmet: Mealplan (за да помогне во распоредот на оброците и синхронизирањето со iCal), Cookbook (за креирање и споделување PDF готвачки книги) и вградени нутритивни податоци од базата на податоци USDA (што прави лесно е да се пресметаат нутритивните информации за цели рецепти). Главниот интерфејс за рецепти е мошне приспособлив и вклучува голем, лесен за читање „Поглед на готвачот“ за готвење со помош на лаптоп, што можете да го контролирате со препознавање говор или далечински управувач на Apple. Асистентот за увоз на рецепти на MacGourmet и интеграцијата со Safari го прави увозот на рецепти од Интернет речиси без напор (особено за поддржаната листа на апликацијата со преку 40 популарни сајтови за рецепти).

MacGourmet, исто така, го олеснува составувањето на белешки за готвење и списоци за купување (за лесно печатење или извоз), заедно со историјата на списокот за купување. Алатките за правење белешки за виното ви помагаат да ги следите личните оценки, етикетите на шишињата и „информациите за визбата“ (како датумот на отворање и датумот на созревање), а неодамнешните ажурирања, исто така, им помагаат на аспирантите блогери за храна со поддршка за MacJournal. Генерално, MacGourmet е една од најдобрите апликации од ваков вид на Mac - и иако е малку скапа, верзијата Deluxe нуди добра вредност со оглед на цената на опционалните приклучоци.

Целосни спецификации
Издавач Mariner Software
Страница на издавачи http://www.marinersoftware.com/
Датум на издавање 2020-01-27
Датум на додавање 2020-01-27
Категорија Домашен софтвер
Под категорија Софтвер за рецепти
Верзија 4.2.9
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 9074

Comments:

Најпопуларни