Master of My Domain for Mac

Master of My Domain for Mac 3.0.0.3.0

Mac / AppleSource Software / 266 / Целосни спецификации
Опис

Master of My Domain for Mac: The Ultimate Networking Software Solution

Ако сте сопственик на веб-локација или мрежен администратор, знаете колку е важно да ги следите имињата на вашите домени, информациите за серверот и времето на работа. Со Master of My Domain за Mac, можете да го направите сето тоа и повеќе. Ова моќно мрежно софтверско решение е дизајнирано специјално за MacOS X (универзален бинарен) и нуди широк спектар на функции кои ќе ви помогнат лесно да управувате со вашите домени.

Една од истакнатите карактеристики на Master of My Domain е неговата способност за синхронизирање iCal. Можете лесно да ги синхронизирате истекувањата на вашиот домен со iCal за никогаш повеќе да не пропуштите важен рок. Само оваа функција го прави Master of My Domain суштинска алатка за секој сопственик на веб-локација или мрежен администратор.

Но, тоа не е сè - Master of My Domain нуди и 256-битна шифрирање Blowfish за да се осигура дека вашите библиотеки на домен се безбедни од несакани очи. Можете исто така да ги заштитите вашите библиотеки со лозинка, давајќи ви целосна контрола врз тоа кој има пристап до нив.

Со Master of My Domain, нема ограничување на бројот на имиња на домени што можете да ги зачувате во вашата библиотека. И благодарение на функцијата за пребарување WhoIs, добивањето информации за регистраторот и датумот на истекување за повеќето домени е брзо и лесно.

Функцијата на скенерот ви овозможува брзо да видите кои (ако има) имиња на домени се офлајн за да можете веднаш да преземете акција доколку е потребно. И ако следењето на времето на работа е важно за вас, тогаш функцијата за периодично закажување скенирање ќе ја менува играта - добивајте известувања преку СМС или е-пошта кога еден или повеќе домени се намалуваат за да можете веднаш да преземете нешто.

Увозот/извозот на библиотеки на целосни домени со поддршка за CSV не може да биде полесен ниту со ова софтверско решение! Плус, има дури и FTP тестер за најавување вклучен во случај да треба да се проверат ингеренциите пред да пристапите до одредени домени!

И ако сите овие функции веќе не беа доволни - има и придружна апликација за лента со мени наречена MOMD Scanner која периодично ќе ги скенира домените и за време на работа! Дури и ќе испраќа СМС или известувања по е-пошта ако се спушти!

Во заклучок:

Master Of My Domain For Mac е врвното мрежно софтверско решение дизајнирано специјално за MacOS X (Universal Binary). Нуди широк опсег на функции, вклучително и способност за синхронизација на iCal; 256-битна енкрипција на Blowfish; заштита со лозинка; неограничен капацитет за складирање; Функционалност за пребарување WhoIs; способности на скенерот кои овозможуваат брза идентификација кога/ако некој домен оди офлајн плус периодични скенирања закажани преку известувања за известување СМС/е-пошта доколку не успеат за време на работата - што го прави совршено дали да управувате со повеќе веб-локации/домени како хобист на веб-администратор со скратено работно време преку сопственици на мали бизниси до - на ИТ оддели на ниво на големи претпријатија!

Целосни спецификации
Издавач AppleSource Software
Страница на издавачи http://www.applesource.biz/
Датум на издавање 2020-02-12
Датум на додавање 2020-02-11
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Интернет операции
Верзија 3.0.0.3.0
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 266

Comments:

Најпопуларни