Font Viewer for Mac

Font Viewer for Mac 11.0

Mac / AlphaOmega Software / 28794 / Целосни спецификации
Опис

Дали сте графички дизајнер или некој што работи со фонтови на редовна основа? Дали сакате да можете лесно да ги прегледувате и споредувате сите фонтови инсталирани на вашиот Mac? Не гледајте подалеку од Прегледувач на фонтови за Mac.

Font Viewer е моќен софтвер за графички дизајн кој ви овозможува да ги наведете, споредите, пробате и печатите сите инсталирани фонтови на вашиот систем. Со својот кориснички интерфејс и широките функции, Прегледувачот на фонтови е совршена алатка за секој што сака да ја преземе контролата врз колекцијата на фонтови.

Една од истакнатите карактеристики на Font Viewer е неговата способност да ги прикажува сите можни главни ликови во кој било стил, големина и боја. Ова значи дека можете да видите како точно ќе изгледа секој фонт со ваш сопствен текстуален примерок пред да донесете какви било одлуки. Можете дури и да го уредувате секој пример за да испробате различни стилови и големини по потреба.

Покрај прикажувањето на поединечни фонтови, Прегледувачот на фонтови ви овозможува да отворите повеќе прозорци одеднаш за да можете лесно да споредувате различни опции рамо до рамо. Ова го олеснува наоѓањето на совршениот фонт за кој било проект без да мора постојано да се префрлате напред-назад помеѓу различни апликации.

Друга одлична карактеристика на Font Viewer е неговата способност автоматски да ги прикажува главните знаци на секој фонт. Ова значи дека не треба да губите време рачно да пребарувате низ множеството знаци на секој фонт – сè е на дофат на раката.

И кога ќе дојде време да ги испечатите избраните фонтови, Прегледувачот на фонтови ве опфати и таму. Можете лесно да ја изберете големината, стилот и текстот што сакате да ги испечатите за секој фонт за да создадете примероци или референтни листови со професионален изглед.

Најдобро од се? Прегледувачот на фонтови не бара никаква инсталација - едноставно преземете го на вашиот Mac и почнете да го користите веднаш! И со поддршка за повеќе јазици, вклучувајќи холандски, англиски, француски германски италијански корејски латвиски полски шпански (и многу повеќе), овој софтвер навистина има нешто за секого.

Значи, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка за управување со колекцијата на фонтови на вашиот Mac - не гледајте подалеку од Прегледувач на фонтови!

Целосни спецификации
Издавач AlphaOmega Software
Страница на издавачи http://alphaomega.software.free.fr
Датум на издавање 2020-02-13
Датум на додавање 2020-02-13
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Алатки за фонт
Верзија 11.0
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 28794

Comments:

Најпопуларни