RIATest for Mac

RIATest for Mac 3.7

Опис

RIATest за Mac е моќна алатка за автоматизација за тестирање на GUI дизајнирана специјално за апликациите на Adobe Flex. Овој софтвер е изграден врз рамката за автоматизација Flex и поддржува широк опсег на апликации, вклучувајќи Flex 2, Flex 3, Flex 4 и AIR апликации.

Со RIATest за Mac, програмерите можат лесно да ги автоматизираат нивните процеси за тестирање и да се осигураат дека нивните апликации функционираат како што е планирано. Софтверот е опремен со низа функции што го олеснуваат снимањето на корисничките дејства со апликацијата под тестирање (AUT) и креирањето тест скрипти.

Една од клучните карактеристики на RIATest за Mac е неговиот акционен рекордер. Оваа алатка им овозможува на програмерите да снимаат кориснички дејства во рамките на нивната апликација и автоматски да генерираат тест скрипти врз основа на тие дејства. Оваа функција заштедува време со елиминирање на потребата за рачно пишување тест скрипти од нула.

Друга корисна карактеристика на RIATest за Mac е неговиот Инспектор за компоненти. Со оваа алатка, програмерите можат лесно да ги проверат и идентификуваат сите GUI елементи во нивната апликација. Ова го олеснува лоцирањето на одредени елементи кога пишувате тест скрипти или проблеми со дебагирање во апликацијата.

RIATest за Mac вклучува и јазик за скрипт сличен на ActionScript наречен RIAScript. Овој јазик се заснова на ECMAScript и им обезбедува на програмерите позната синтакса кога пишуваат тест скрипти. Софтверот, исто така, вклучува вграден дебагер на скрипти со точки на прекин, можности за чекорење и совети за алатки за променлива вредност.

За оние кои претпочитаат интерфејси на командната линија (CLI), RIATest за Mac нуди поддршка за командната линија за извршување на тестови од терминалот или други алатки за CLI.

Севкупно, RIATest за Mac е суштинска алатка во комплетот алатки на секој програмер кој работи со апликации на Adobe Flex. Неговите моќни способности за автоматизација заштедуваат време додека се осигурува дека вашата апликација функционира како што е предвидено на различни платформи и уреди.

Целосни спецификации
Издавач Cogitek
Страница на издавачи
Датум на издавање 2010-08-26
Датум на додавање 2010-08-26
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за дебагирање
Верзија 3.7
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 PPC, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања Mac OS X 10.5 - 10.6
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 46

Comments:

Најпопуларни