MAMP for Mac

MAMP for Mac 5.7

Mac / appsolute GmbH / 23274 / Целосни спецификации
Опис

MAMP за Mac - врвна алатка за развој на веб

Дали сте веб-развивач барате лесно за употреба, се-во-едно решение за да ги хостирате вашите апликации на вашиот локален сервер? Не гледајте подалеку од MAMP за Mac! Оваа бесплатна алатка со отворен код е дизајнирана специјално за корисниците на Mac OS X и го прави неверојатно едноставно инсталирањето на серверот Apache, MySQL, PHP, eAccelerator и PHPMyAdmin со само неколку кликања.

Со инсталиран MAMP на вашиот Mac, ќе имате се што ви треба за развивање и тестирање на веб-апликации директно од вашиот сопствен компјутер. Нема повеќе да се потпирате на скапи хостинг услуги или комплицирани поставувања на серверот – MAMP ја става моќта на веб-развојот на вашите прсти.

Лесна инсталација

Една од најдобрите работи за MAMP е колку е лесно да се инсталира. Едноставно преземете го пакетот софтвер од нашата веб-локација и следете ги упатствата чекор-по-чекор. За само една минута или две, ќе имате сè наместено и подготвено да тргнете.

Откако ќе се инсталира, MAMP создава папка во која се зачувани сите негови компоненти. Ова го прави неверојатно лесен за управување и ажурирање по потреба. Плус, бидејќи сето тоа е содржано во една папка, нема ризик од мешање со друг софтвер или поставки на вашиот компјутер.

Моќни карактеристики

MAMP доаѓа со моќни функции кои го прават развојот на веб побрз и полесен од кога било досега. Еве само неколку нагласувања:

- Apache-сервер: Apache-серверот вклучен во MAMP е еден од најпопуларните веб-сервери што се користат денес. Тој е брз, сигурен и многу приспособлив.

- База на податоци MySQL: MySQL е една од најкористените бази на податоци во светот - вклучително и од некои од најголемите имиња во технологијата како Facebook и Twitter.

- Јазик на PHP: PHP е јазик за скриптирање со отворен код кој е совршен за градење динамични веб-страници.

- eAccelerator: Оваа алатка за кеширање помага да се забрзаат PHP скриптите со нивно оптимизирање пред да бидат извршени.

- PHPMyAdmin: Моќна алатка која ви овозможува да управувате со базите на податоци на MySQL преку интуитивен графички интерфејс.

Сите овие карактеристики беспрекорно работат заедно во MAMP за да обезбедат неспоредливо развојно искуство.

Флексибилни опции за конфигурација

MAMP нуди и флексибилни опции за конфигурација за да можете да го приспособите точно како што сакате. На пример:

- Можете да изберете која верзија на секоја компонента (Apache Server/MySQL/PHP) сакате да ја користите

- Можете лесно да се префрлате помеѓу различни верзии доколку е потребно

- Можете да конфигурирате виртуелни хостови за да може локално да се хостираат повеќе веб-локации

- Можете да поставите SSL сертификати за безбедни врски

Овие опции им даваат на програмерите целосна контрола врз нивната локална околина без да се грижат за сложени конфигурации или проблеми со компатибилноста.

Заклучок

Накратко, ако барате лесно за користење, но моќно решение за развој на веб-апликации на вашиот Mac компјутер, тогаш не гледајте подалеку од MAMP! Со својот едноставен процес на инсталација, моќни функции како Apache Server/MySQL/PHP/eAccelerator/PHPMyAdmin интеграција плус флексибилни опции за конфигурација – оваа бесплатна алатка со отворен код има сè што им е потребно на програмерите кои сакаат целосна контрола врз нивната локална околина без никакви проблеми!

Целосни спецификации
Издавач appsolute GmbH
Страница на издавачи http://mamp.info/en/index.html
Датум на издавање 2020-02-19
Датум на додавање 2020-02-19
Категорија Комуникации
Под категорија Софтвер за бирање
Верзија 5.7
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free
Преземања неделно 17
Вкупно преземања 23274

Comments:

Најпопуларни