Express Zip Free File Compressor for Mac for Mac

Express Zip Free File Compressor for Mac for Mac 9.19

Mac / NCH Software / 10349 / Целосни спецификации
Опис

Express Zip Free File Compressor for Mac е моќен и лесен за користење софтвер кој ви овозможува да ги компресирате и декомпресирате датотеките на вашиот Mac. Овој бесплатен софтвер е дизајниран да ви помогне да заштедите простор на вашиот хард диск со намалување на големината на големите датотеки, што ќе го олесни нивното споделување со други преку е-пошта или други средства.

Со Express Zip Free File Compressor за Mac, можете лесно да креирате, уредувате, управувате и извлекувате зипувани датотеки и папки на OS X. Без разлика дали треба да компресирате една датотека или цела папка, овој софтвер го прави едноставно и едноставно.

Една од клучните придобивки од користењето на Express Zip Free File Compressor за Mac е тоа што ви овозможува да ја намалите големината на големите датотеки без да го жртвувате квалитетот. Ова значи дека дури и ако имате голема видео-датотека или слика со висока резолуција што треба да се сподели со други, можете да ја компресирате користејќи го овој софтвер без да се грижите дека ќе изгубите важни детали.

Покрај неговите способности за компресија, Express Zip Free File Compressor for Mac нуди и низа други корисни функции. На пример, ви овозможува да ги заштитите вашите компресирани датотеки со лозинка, така што само овластени корисници можат да пристапат до нив. Исто така, поддржува повеќе формати за компресија, вклучувајќи ZIPX, RAR5 и 7Z.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да дели големи компресирани датотеки на помали делови. Ова го олеснува преносот на овие датотеки преку Интернет или складирањето на надворешни дискови со ограничен капацитет за складирање.

Генерално, Express Zip Free File Compressor for Mac е одличен избор доколку барате сигурна и лесна за употреба алатка за управување со вашите компресирани датотеки на OS X. Со својот интуитивен интерфејс и моќните карактеристики, овој бесплатен софтвер ќе ви помогне рационализирајте го вашиот работен тек додека истовремено заштедувате вреден простор на дискот.

Клучни карактеристики:

1) Лесен за користење интерфејс

2) Поддржува повеќе формати за компресија, вклучувајќи ZIPX, RAR5 и 7Z

3) Достапна е опцијата за заштита со лозинка

4) Достапна е опција за разделување

5) Ја намалува големината на датотеката без да го жртвува квалитетот

Системски барања:

Оперативен систем: macOS 10.6 или понова верзија

Заклучок:

Ако барате ефикасен начин да управувате со вашите компресирани датотеки на OS X додека истовремено заштедувате вреден простор на дискот, тогаш не гледајте подалеку од Express Zip Free File Compressor за Mac! Со својот интуитивен интерфејс и моќните функции како што се опциите за заштита со лозинка, поддржува повеќе формати за компресија, вклучувајќи ZIPX, RAR5 и 7Z, достапна опција за разделување и ја намалува големината на датотеката без да го жртвува квалитетот, овој бесплатен софтвер ќе ви помогне да го рационализирате вашиот работен тек за кратко време!

Преглед

На корисниците кои работат со големи датотеки им требаат апликации за да ги компресираат за испраќање преку Интернет. Софтверот за компресија на Mac Free Zip Express за Mac за Mac добро ја извршува оваа функција, а има и дополнителни корисни функции.

Достапен како бесплатен софтвер, Express Zip Free Mac Compression Software for Mac не бара плаќања за користење. По преземањето и инсталацијата, корисникот мора да прифати долг договор за лиценцирање. Откако ова ќе се заврши, програмата се појавува прозорец што овозможува преземање на дополнителни програми, како што се конвертори на датотеки за аудио и видео. Главното мени на апликацијата има малку дизајнерски карактеристики, но е функционално. Лесно е да се идентификува опцијата за помош што отвора веб-упатство, како и опциите за избирање датотеки и отворање на претходно компресирани. Секој што е запознаен со други апликации за управување со датотеки ќе биде запознаен со ова поставување на менито. За полесна опција, датотеката може да се кликне и да се влече во апликацијата. За жал, апликацијата наведува дека компресирањето на датотеки со слики бара инсталација на посебна програма. Постојат дополнителни опции за шифрирање на зипираните датотеки, како и нивно снимање на ЦД или други надворешни медиуми. Менито со преференции има неколку опции, но му дозволува на корисникот да ја промени дестинацијата за зипираните датотеки.

И покрај основните менија и едноставното функционирање, Express Zip Free Mac Compression Software for Mac функционира добро како програма за компресија и екстракција.

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2022-06-27
Датум на додавање 2022-06-27
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Компресија на датотека
Верзија 9.19
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard OS X Leopard
Цена Free
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 10349

Comments:

Најпопуларни