Greenpois0n for Mac for Mac

Greenpois0n for Mac for Mac RC6.1

Mac / Green Pois0n / 47972 / Целосни спецификации
Опис

Greenpois0n за Mac е моќна алатка за џеилбрејк која им овозможува на корисниците да го отклучат целосниот потенцијал на нивните уреди на Apple. Со овој софтвер, можете лесно да го џеилбрејкувате вашиот iPhone 3GS, iPhone 4 GSM, iPhone 4 CDMA, iPod touch 2G, iPod touch 3G, iPod touch 4G, iPad, iPad 2, па дури и најновиот iPhone 4S.

Што е џеилбрејк?

Jailbreaking е процес на отстранување на ограничувањата наметнати од Apple на неговиот оперативен систем iOS. Ова им овозможува на корисниците да инсталираат апликации и измени од трети страни кои не се достапни на App Store. Jailbreaking-от, исто така, им овозможува на корисниците да го приспособат изгледот и функционалноста на нивниот уред надвор од она што е можно со залихи iOS.

Зошто да користите Greenpois0n?

Greenpois0n нуди неврзано решение за џеилбрејк за широк опсег на уреди на Apple кои работат со верзии на iOS од 4.2.1-4.2.6 (RC6.1). Ова значи дека штом успешно сте го направиле џеилбрејкот на уредот со помош на Greenpois0n, нема да треба да го поврзувате со компјутер секогаш кога ќе се рестартира.

Покрај тоа што е лесен за употреба и сигурен, Greenpois0n нуди и неколку предности во однос на другите алатки за jailbreak:

- Компатибилност: Greenpois0n поддржува широк спектар на уреди на Apple кои работат со различни верзии на iOS.

- Стабилност: Софтверот е опширно тестиран и оптимизиран за стабилност.

- Брзина: Процесот на jailbreak со помош на Greenpois0n е брз и ефикасен.

- Безбедност: софтверот не менува никакви системски датотеки или поставки што може да му наштетат на вашиот уред.

Како работи Greenpois0n?

Greenpois0n користи експлоат во подигачот на поддржаните уреди за да добие root пристап и да инсталира Cydia - алтернативна продавница за апликации за уреди со џеилбрејк - на нив.

За да го користите Greenpoison:

1) Преземете ја најновата верзија на GreenPoisOn од нашата веб-локација

2) Поврзете го вашиот уред преку USB-кабел

3) Стартувајте ја датотеката greenpoinson.exe

4) Следете ги упатствата дадени од Greenpoinson

Откако ќе се инсталира успешно, Cydia ќе биде достапна на вашиот почетен екран што ќе ви овозможи пристап до илјадници нови апликации!

Дали џеилбрејкот е легален?

Самиот џеилбрејк е легален во повеќето земји, вклучително и САД, но може да ја поништи гаранцијата кај некои оператори или производители како што е Apple, затоа ве молиме проверете пред да продолжите со какви било измени

Сепак, треба да се забележи дека иако самиот џеилбрејк може да биде легален во многу земји, сè уште има ризици при модификација на кој било електронски уред што може да доведе до оштетување или губење на податоци, затоа секогаш правете резервна копија на важни информации пред да продолжите со какви било модификации.

Заклучок

Ако барате сигурен начин да го отклучите целосниот потенцијал на вашиот уред на Apple, тогаш не гледајте подалеку од GreenPoisOn! Со својот лесен за користење интерфејс и компатибилност на повеќе платформи, вклучително и Mac OS X, оваа моќна алатка ја прави едноставна за секој што сака поголема контрола врз својот телефон или таблет без ограничувања наметнати од производителите како самите Apple!

Целосни спецификации
Издавач Green Pois0n
Страница на издавачи http://greenpois0n.com
Датум на издавање 2012-09-14
Датум на додавање 2012-09-14
Категорија Софтвер за iTunes и iPod
Под категорија Друг софтвер iTunes & Ipod
Верзија RC6.1
Барања за ОС Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања Any Apple iDevice with matching firmware.
Цена Free
Преземања неделно 13
Вкупно преземања 47972

Comments:

Најпопуларни