Crescendo Plus for Mac

Crescendo Plus for Mac 8.02

Опис

Crescendo Plus за Mac од NCH Software е моќен и разновиден софтвер за композиција за музика кој ви овозможува лесно да креирате оригинални песни, музика, партитури и саундтракови. Без разлика дали сте професионален музичар или штотуку почнувате, Crescendo Plus за Mac ги обезбедува сите алатки што ви се потребни за да ги оживеете вашите музички идеи.

Со својот интуитивен интерфејс и сеопфатни карактеристики, Crescendo Plus за Mac е совршен за композитори од сите нивоа. Софтверот нуди широк спектар на текст, клучни потписи, временски потписи и симболи за нотација кои може да се постават на распоред во слободна форма за да ви овозможат целосна контрола врз создавањето музика. Можете лесно да додавате белешки користејќи ги кратенките на глувчето или тастатурата и прецизно да го прилагодите нивното времетраење.

Една од истакнатите карактеристики на Crescendo Plus за Mac е неговата способност да увезува MIDI-датотеки. Ова значи дека ако имате постоечка MIDI-датотека или сакате да ја користите како почетна точка за вашата композиција, можете едноставно да ја внесете во Crescendo Plus за Mac и да започнете со уредување веднаш. Можете исто така да ги извезувате вашите композиции како MIDI-датотеки или во различни аудио формати како што се WAV или MP3.

Crescendo Plus за Mac, исто така, вклучува напредни функции како што се откривање на акорд и автоматско усогласување. Со овозможено откривање акорди, софтверот ќе ја анализира вашата композиција во реално време и ќе предложи акорди врз основа на белешките што сте ги внеле. Автоматското усогласување го носи ова еден чекор понатаму со автоматско додавање хармонии врз основа на откриените акорди.

Друга одлична карактеристика на Crescendo Plus за Mac е неговата поддршка за повеќе стапчиња. Ова значи дека ако компонирате музика со повеќе инструменти или гласови, секој дел може да се прикаже на свој персонал во истиот документ. Можете исто така да ги приспособите поставките на секој персонал поединечно, вклучувајќи го типот на клучот, транспозицијата на промените на потписот на клучот во текот на резултатот.

Crescendo Plus за Mac, исто така, вклучува обемна библиотека на музички симболи, вклучувајќи динамички ознаки (како што се крешендо), артикулации (како што се стакато), навреди/врски помеѓу ноти/акорд/гласови итн., што го олеснува создавањето сложени композиции без рачно да го нацртате секој симбол сами.

Покрај овие моќни карактеристики споменати погоре, Crescendo plus има многу други корисни алатки како што се:

1) Вграден метроном: кој помага да се задржи времето додека се компонира.

2) Виртуелна клавијатура за пијано: која им овозможува на корисниците кои немаат пристап до физички тастатури/пијана.

3) Миксер: кој им овозможува на корисниците да ги приспособат нивоата на јачина на звук помеѓу различни песни/инструменти.

4) Панел со ефекти: каде што корисниците можат да применат различни ефекти како реверб/одложување/хор итн., на нивните композиции

Севкупно, Crescendo plus е одличен избор ако барате сеопфатен софтвер за композиција за музика.Комбинирајќи моќни алатки со интуитивен интерфејс, тој е совршен и за почетници и за професионалци. создавајќи нешто забавно, Crescedo plus има сè покриено!

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2022-04-19
Датум на додавање 2022-04-19
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио софтвер за производство и снимање
Верзија 8.02
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard OS X Leopard
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 18

Comments:

Најпопуларни