OMeR X for Mac

OMeR X for Mac 2.4

Mac / Myriad Software / 192 / Целосни спецификации
Опис

OMeR X за Mac: Крајното решение за конвертирање печатени музички партитури во музички датотеки

Дали сте уморни од рачно копирање печатени музички партитури во дигитален формат? Дали сакате да има полесен начин да ги конвертирате вашите печатени партитури во музички датотеки што можете да ги слушате, менувате и печатите? Не гледајте подалеку од OMeR X за Mac - врвното решение за конвертирање на печатени музички партитури во музички датотеки.

OMeR X е моќна софтверска програма која ви овозможува лесно да ги конвертирате печатените музички партитури во дигитален формат. Со OMeR X, можете да го скенирате отпечатениот партитури користејќи го вашиот скенер, а потоа да го анализирате за да генерирате музички документ што може да се користи директно под Melody Assistant или Harmony Assistant.

Ако често копирате печатени партитури под Melody Assistant или Harmony Assistant и поседувате скенер, OMeR многу ќе ви ја олесни работата. Ќе го придвижи вашиот скенер, ќе собере една или неколку страници и ќе ги анализира за да генерира музички документ што може да се користи директно под Мелодија или Хармонија.

OMeR X е неверојатно лесен за употреба. Едноставно скенирајте во вашите листови со кој било стандарден скенер и оставете OMeR да го направи останатото. Софтверот автоматски ќе ја анализира скенираната слика и ќе ја претвори во висококвалитетна дигитална датотека што може да се репродуцира на кој било компјутер со инсталирани Melody Assistant или Harmony Assistant.

Една од најдобрите работи за OMeR X е неговата разновидност. Без разлика дали работите со едноставни мелодии или сложени оркестарски аранжмани, овој софтвер има се што ви треба за да ја завршите работата брзо и ефикасно.

OMeR X нуди и напредни функции како што се автоматско препознавање на клучните потписи, временски потписи, клучеви, времетраење на белешките; автоматско откривање на линијата на лентата; автоматско препознавање на несреќи (остри/рамни/природни); автоматско препознавање на навреди/врски; автоматско препознавање на тројки/тројки/четворки/итн; извоз во формат MusicXML; итн.

Покрај неговите моќни способности за конверзија, OMeR X нуди и беспрекорна интеграција со други популарни софтверски програми за нотација на музика како што се Sibelius и Finale. Ова значи дека откако ќе го конвертирате вашиот резултат користејќи OMeR X, лесно е да го внесете во овие други програми за понатамошно уредување доколку е потребно.

Генерално, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка за брзо и ефикасно претворање на печатените музички партитури во дигитален формат - не гледајте подалеку од OMeR X! Со своите напредни функции и беспрекорна интеграција со други популарни софтверски програми за нотација на музика, како што се Sibelius и Finale - ова е навистина ултимативното решение за секој кој треба редовно да работи со табели!

Целосни спецификации
Издавач Myriad Software
Страница на издавачи http://www.myriad-online.com/en/index.htm
Датум на издавање 2020-03-04
Датум на додавање 2020-03-04
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Софтвер за управување со музика
Верзија 2.4
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 192

Comments:

Најпопуларни