Strongsync for Mac

Strongsync for Mac 1.0.66

Опис

Strongsync за Mac: Крајното решение за сигурна синхронизација и резервна копија

Во денешното дигитално доба, податоците се сè. Без разлика дали се работи за лични фотографии, важни документи или деловни датотеки, нивното губење може да биде катастрофално. Затоа е од клучно значење да имате сигурно решение за резервна копија и синхронизација што ги одржува вашите податоци безбедни и достапни во секое време.

Воведување на Strongsync за Mac – врвен софтвер кој обезбедува синхронизација и резервна копија слична на Dropbox користејќи само SFTP или Amazon S3. Со Strongsync, можете да се поврзете со вашиот сопствен SFTP сервер или сметка на Amazon S3 за да останете во целосна контрола на вашите податоци.

Но, што го издвојува Strongsync од другите резервни решенија? Ајде внимателно да ги разгледаме неговите карактеристики:

Безбедни врски

Strongsync поддржува поддршка за SSH (SFTP), Amazon S3 и Dreamhost DreamObjects. Исто така, нуди шифрирани врски преку SSH и SSL, осигурувајќи дека вашите податоци се секогаш безбедни за време на преносот.

Поддршка за SSH клучеви

За дополнителна безбедност, Strongsync поддржува SSH клучеви кои ви дозволуваат да се автентицирате без да мора да внесувате лозинка секогаш кога ќе се поврзете.

Складирање податоци со дедупликат содржина со адреси

Strongsync користи дупликат складирање на податоци со адреси на содржина, што значи дека идентичните датотеки се складираат само еднаш на серверот. Ова не само што заштедува простор, туку и го намалува времето на пренос бидејќи само промените се синхронизираат.

Исчистете го корисничкиот интерфејс

Strongsync има чист и едноставен кориснички интерфејс дизајниран да остане надвор од патот. Можете лесно да поставите нови задачи за синхронизација или да ги менувате постоечките со само неколку кликања.

Компатибилност со други позадини

Додека моментално поддржува SSH (SFTP), Amazon S3 и Dreamhost DreamObjects backends, StrongSync постојано ја проширува својата листа за компатибилност со додавање на Rackspace Cloud Files, Openstack Swift меѓу другите наскоро!

Зошто да изберете StrongSync?

Постојат многу причини зошто треба да изберете StrongSync наместо други резервни решенија:

Целосна контрола над вашите податоци: со StrongSync, вие имате целосна контрола каде се складирани вашите податоци - без разлика дали се работи за надворешен хард диск или услуга за складирање облак како Amazon S3.

Безбедни врски: Сите преноси помеѓу уредите се шифрираат со користење на протоколи за шифрирање SSL/TLS.

Лесен за употреба интерфејс: Корисничкиот интерфејс е дизајниран имајќи ја предвид едноставноста, така што дури и на корисниците кои не се запознаени со технологијата ќе им биде лесен за користење.

Ефективно решение: За разлика од другите услуги базирани на облак, како што е Dropbox, кои наплатуваат месечни надоместоци врз основа на нивоата на користење; нема потреба од дополнителни трошоци при користење на овој софтвер!

Опции за флексибилна компатибилност: со поддршка за повеќе задни страници, вклучително и Rackspace Cloud Files и Openstack Swift наскоро; овој софтвер нуди флексибилност при изборот каде треба да се складираат резервните копии.

Заклучок:

Како заклучок, ако барате лесно за користење, но моќно резервно решение кое дава целосна контрола врз тоа каде се складирани вашите датотеки и обезбедува безбедни врски помеѓу уредите, тогаш не гледајте подалеку од силна синхронизација! Неговите опции за компатибилност го прават доволно флексибилен за работа со кој било заднина, додека неговиот економичен модел на цени обезбедува достапност без да се загрози квалитетот!

Целосни спецификации
Издавач ExpanDrive
Страница на издавачи http://www.expandrive.com
Датум на издавање 2014-07-29
Датум на додавање 2014-07-29
Категорија Интернет софтвер
Под категорија Резервна копија за складирање и податоци преку Интернет
Верзија 1.0.66
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.9
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 56

Comments:

Најпопуларни