MixPad Free Music Mixer and Studio Recorder for Mac

MixPad Free Music Mixer and Studio Recorder for Mac 9.30

Опис

MixPad Free Music Mixer and Studio Recorder за Mac е моќен и разновиден софтвер за аудио продукција кој ви овозможува лесно мешање музика, вокал и аудио записи. Без разлика дали сте професионален музичар или штотуку почнувате, MixPad ги обезбедува сите алатки што ви се потребни за да креирате висококвалитетни снимки на вашиот Mac.

Со MixPad, можете лесно да ја прилагодите јачината на звукот, панирањето, избледувањето и повеќе за секоја песна во вашиот проект. Интуитивниот интерфејс го олеснува навигацијата низ вашиот проект и прави промени по потреба. Можете исто така да додадете ефекти како реверб, EQ, компресија и повеќе за да ги подобрите вашите снимки.

Една од најдобрите работи за MixPad е неговата флексибилност. Можете да го користите за да снимате живи инструменти или вокали директно во софтверот користејќи микрофон или друг влезен уред. Алтернативно, можете да увезете постоечки аудио датотеки од вашиот компјутер или надворешни уреди како ЦД-а или USB-дискови.

Мешањето повеќе песни заедно никогаш не било полесно благодарение на функционалноста за влечење и спуштање на MixPad. Едноставно изберете ги песните што сакате да ги измешате и повлечете ги на областа за мешање на софтверот. Оттука, можете да го приспособите нивото на јачината на звукот на секоја песна и позицијата на движење додека не се спојат беспрекорно.

Ако барате уште поголема контрола врз вашите мешавини, MixPad нуди напредни функции како што се автоматизација на нивоата на јачината на звукот и параметрите на ефектите со текот на времето. Ова ви овозможува да креирате динамични мешавини кои се развиваат со текот на времето без да морате сами да го прилагодувате секој параметар.

Покрај неговите способности за мешање, MixPad вклучува и вграден рекордер кој ви овозможува да снимате кој било звук што се репродуцира на вашиот компјутер во реално време. Ова значи дека ако има онлајн радио станица или услуга за стриминг што пушта музика што ве фаќа за уво додека користите MixPad - едноставно погодете рекорд!

Севкупно, MixPad бесплатен миксер за музика и студиски рекордер за Mac е одличен избор за секој што бара бесплатен софтвер за мешање музика на нивната машина Mac OS X. Неговиот интуитивен интерфејс во комбинација со моќните карактеристики го прави доволно лесен за почетници, но доволно флексибилен за професионалци кои бараат прецизна контрола врз нивните мешавини. Па зошто да чекаме? Преземете ја оваа неверојатна алатка денес!

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2022-06-22
Датум на додавање 2022-06-22
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио софтвер за производство и снимање
Верзија 9.30
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Big Sur macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 2395

Comments:

Најпопуларни