MixPad Masters Edition for Mac

MixPad Masters Edition for Mac 9.30

Mac / NCH Software / 11828 / Целосни спецификации
Опис

MixPad Masters Edition за Mac е моќен и разновиден софтвер за аудио продукција дизајниран за професионално мешање музика. Развиен од NCH Software, овој софтвер е совршен за музичари, диџеи и аудио инженери кои треба лесно да создаваат висококвалитетни миксови.

Со MixPad Masters Edition за Mac, можете да мешате неограничен број музика, вокални и аудио записи со поддршка за повеќе формати од кој било друг миксер. Ова значи дека можете да работите со широк опсег на типови датотеки, вклучувајќи MP3, WAV, AIFF, FLAC и многу повеќе.

Една од истакнатите карактеристики на MixPad Masters Edition за Mac е неговиот интуитивен интерфејс. Софтверот е дизајниран да биде многу лесен за користење, така што дури и почетниците можат да почнат да создаваат мешавини со професионален звук за кратко време. Едноставно повлечете и пуштете ги вашите аудио клипови на временската линија каде што ќе видите како оживуваат моќните способности за мешање музика на MixPad.

Мешањето песни во MixPad Masters Edition за Mac е лесно благодарение на неговите напредни функции како што се автоматизација на јачината на звукот, контрола на тава и поставки за EQ. Можете исто така да додадете ефекти како реверб или одложување на вашите песни за да им дадете уникатен звук.

Друга одлична карактеристика на MixPad Masters Edition за Mac е неговата способност да снима живи инструменти или вокали директно во софтверот користејќи го микрофонот на вашиот компјутер или надворешен уред за снимање. Ова го олеснува снимањето на висококвалитетни снимки без да мора да ја напуштите удобноста на вашето домашно студио.

Ако работите на заеднички проект со други музичари или продуценти, MixPad Masters Edition за Mac го олеснува споделувањето на вашата работа со другите. Можете да ги извезувате вашите миксови во различни формати, вклучувајќи MP3 или WAV-датотеки кои се компатибилни со повеќето работни станици за дигитален аудио (DAW).

Севкупно, ако барате моќен, но сепак лесен софтвер за мешање на повеќе песни, кој нуди неспоредлива флексибилност кога станува збор за работа со различни формати на датотеки, тогаш не гледајте подалеку од MixPad Masters Edition за Mac од NCH Software!

Преглед

MixPad Free Music Mixer for Mac Добредојдениот интерфејс на Mac има интуитивни контроли кои им олеснуваат на корисниците да снимаат и мешаат аудио записи. Дополнителните способности како што се снимањето ЦД и ДВД и целосно интегрираниот производствен пакет ја прават оваа апликација со целосни функции што функционира беспрекорно.

MixPad Free Music Mixer за Mac се инсталира брзо и нуди разновидна низа опции за увоз и снимање аудио записи. Сепак, тој се обидува да додаде друг софтвер и додатоци за време на инсталацијата, затоа не заборавајте да ги одбиете оние што не ве интересираат. Достапно е опширно корисничко упатство за оние кои се нови во овој тип на програми, но интерфејсот е добро дизајниран и интуитивен. Главното мени на апликацијата ви овозможува да отворате аудио датотеки, додавајќи ги во првата празна песна во главниот прозорец на програмата. Функциите за репродукција, вклучувајќи снимање, репродукција, запирање, чистење и брзина на репродукција се контролираат преку главното мени. Тоа не е процес во еден чекор, но лесно е да се мешаат и снимаат песни. Откако ќе заврши снимањето, можете да комбинирате песни во една аудио датотека со кликнување на копчето „Миксдаун“ во главниот прозорец. Оттука, можете да го извезете аудиото како датотека или да го запишете излезот на ЦД.

MixPad Free Music Mixer за Mac нуди солидно решение за корисниците кои сакаат да мешаат и снимаат мултитрак аудио. Ова преземање е целосно опремена пробна верзија, така што корисниците можат да ги испробаат сите достапни опции пред да купат.

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2022-06-22
Датум на додавање 2022-06-22
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио софтвер за производство и снимање
Верзија 9.30
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Big Sur macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra
Цена Free to try
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 11828

Comments:

Најпопуларни