AC3D for Mac

AC3D for Mac 8.5.55

Опис

AC3D за Mac - Врвен софтвер за графички дизајн за 3D моделирање

Дали барате моќен и лесен за користење софтвер за графички дизајн кој може да ви помогне да креирате прекрасни 3D модели? Не гледајте подалеку од AC3D, популарниот софтвер за дизајн кој сега е достапен за Mac OS X. Со AC3D, можете да креирате неверојатни 3D графики што се совршени за игри, софтвер за виртуелна реалност/симулација, научни и медицински визуелизации на податоци, висока резолуција 3D рендери и брзо прототипирање на 3D дизајни.

AC3D е дизајниран да биде лесен за користење и интуитивен. Неговиот едноставен интерфејс со кликнување и влечење го олеснува создавањето сложени модели со леснотија. Без разлика дали сте професионален дизајнер или штотуку почнувате во светот на графичкиот дизајн, AC3D има се што ви треба за да ги оживеете вашите идеи.

Една од клучните карактеристики на AC3D е неговиот уредувач на координати на текстура (UV Mapper). Ова ви овозможува лесно да ги мапирате текстурите на вашите модели со прецизност и точност. Можете исто така да уредувате многуаголници и линии до ниво на теме, давајќи ви целосна контрола над секој аспект од вашиот модел.

Друга одлична карактеристика на AC3D се неговите способности за моделирање на површинска поделба. Ова ви овозможува да креирате мазни површини на вашите модели без да се грижите за бројот на полигони или други технички детали. Можете исто така да користите Булови операции за да комбинирате повеќе објекти во еден беспрекорен модел.

AC3D поддржува многу различни формати на датотеки, вклучувајќи POV-Ray, VRML, RenderMan, 3DS Max/Studio Max/Lightwave/Softimage/XSI/DXF/STL/OBJ/DirectX/Milkshape/MD2/Quake BSP/Unreal Tournament T2/T2007/T T2010/T2014/T2020/T2030/T2040/T2050/итн., што го олеснува увозот и извозот на вашата работа помеѓу различни програми.

Покрај овие карактеристики, AC3D вклучува и генератор на фонтови TrueType кој ви овозможува лесно да креирате 2-димензионален и 3-димензионален текст. Ова го олеснува додавањето текстуални елементи во вашите дизајни без да мора да се префрлате помеѓу различни програми или алатки.

Севкупно, ако барате моќен, но сепак лесен софтвер за графички дизајн кој може да ви помогне брзо и лесно да ги пренесете вашите креации од концептот до завршување, тогаш не гледајте подалеку од AC30 за Mac!

Целосни спецификации
Издавач Inivis
Страница на издавачи http://www.ac3d.org
Датум на издавање 2020-03-23
Датум на додавање 2020-03-23
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Софтвер за 3Д моделирање
Верзија 8.5.55
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1529

Comments:

Најпопуларни