ProEXR for Mac

ProEXR for Mac 2.5

Опис

ProEXR за Mac е моќен сет од 6 приклучоци дизајнирани да обезбедат целосна поддршка за форматот на датотеката OpenEXR во Adobe Photoshop и After Effects. Овој софтвер за дигитални фотографии е суштинска алатка за уметници и дизајнери кои работат со слоевити EXR-датотеки, бидејќи нуди пристап до важни карактеристики на форматот што не се достапни во основната поддршка обезбедена од апликациите на Adobe.

Со ProEXR, уметниците кои работат во Photoshop CS3 Extended можат да работат со слоевити EXR-датотеки и да зачувуваат проекти како EXR без да се соборуваат слоеви. Оваа една датотека потоа може да се отвори во апликации за дигитално компонирање како што се After Effects, Shake, Nuke и Fusion. Во многу случаи, OpenEXR е единствениот слоевит формат што го поддржуваат овие апликации.

5-те бесплатни приклучоци вклучени во ProEXR се грижат за сè, од OpenEXR датотека I/O до екстракција на канали во композиција до автоматско поставување на проекти од слоевит фајл. Тие се со отворен код за да се осигури дека производствените капацитети имаат неограничена способност да ги интегрираат After Effects со нивните цевки базирани на OpenEXR.

Изграден со најновите библиотеки од ILM (Industrial Light & Magic), ProEXR им овозможува на уметниците да ги читаат и пишуваат сите формати за компресија OpenEXR, вклучувајќи го и новиот метод B44 кој користи висококвалитетна компресија со загуби за да ги скрши 32-битните пловечки слики на дел од нивните некомпресирани големина.

ProEXR обезбедува целосна контрола врз зачувувањето на информациите за просторот во боја за време на обработката на сликата. Исто така, им овозможува на корисниците да изберат помеѓу сите опции за компресија достапни во најновите библиотеки OpenEXE. Ова значи дека можете да постигнете максимален квалитет додека ги одржувате вашите датотеки доволно мали за ефикасно складирање и пренос.

Една од најзначајните придобивки од користењето на ProERX е неговата способност да ракува со повеќе слоеви на слики во една датотека EXE. Со овозможена оваа функција, можете лесно да управувате со сложени композиции без да мора рачно да ги спојувате или израмнувате слоевите пред да ја извезете вашата работа.

Генерално, ProERX е суштинска алатка за секој уметник или дизајнер кој интензивно работи со слоевити EXE-датотеки. Неговиот сеопфатен сет на функции обезбедува максимална флексибилност кога работите на сложени проекти додека одржувате висококвалитетни резултати во секое време.

Клучни карактеристики:

- Целосна поддршка за формат на датотека OpenERX

- Пристапете до важни функции кои не се достапни во основната поддршка на Adobe

- Управување со повеќеслојни слики

- Зачувување на информации за просторот за боја

- Избор помеѓу сите опции за компресија достапни во најновите библиотеки

- Вклучени се бесплатни приклучоци со отворен код

Системски барања:

Mac OS X 10.4 или понова верзија

Adobe Photoshop CS3 Extended или подоцна

Adobe After Effects CS3 Professional или понова верзија

Целосни спецификации
Издавач fnord
Страница на издавачи http://www.fnordware.com/
Датум на издавање 2020-03-31
Датум на додавање 2020-03-31
Категорија Дигитален софтвер за фотографии
Под категорија Уредници на фотографии
Верзија 2.5
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 6
Вкупно преземања 731

Comments:

Најпопуларни