Visual Studio Code for Mac

Visual Studio Code for Mac 1.54.1

Опис

Visual Studio Code за Mac е моќен и разновиден уредувач на код кој им овозможува на програмерите рационализирано искуство за нивниот основен циклус на уредување кодови-дебагирање. Ја комбинира едноставноста на уредувачот на кодови со најдобрите карактеристики што им се потребни на програмерите за ефикасно да работат. Visual Studio Code е првата алатка за развој на повеќе платформи во семејството на Visual Studio, која поддржува OSX, Linux и Windows.

Во неговото јадро, Visual Studio Code има брз и моќен уредувач на код кој е совршен за секојдневна употреба. Изданието за Preview на Code веќе има многу од функциите што им се потребни на програмерите во код и уредувач на текст, вклучувајќи навигација, поддршка за тастатура со приспособливи врзувања, истакнување на синтаксата, појавување на загради, автоматско вовлекување и фрагменти. Поддржува десетици јазици што го прави идеален избор за секој развивач.

За сериозни задачи за кодирање каде што програмерите треба да работат со повеќе од само текстуални датотеки или документи; Visual Studio Code вклучува вградена поддршка за секогаш вклучено комплетирање на кодот IntelliSense што обезбедува побогато семантичко разбирање на вашиот изворен код, како и алатки за навигација кои ќе ви помогнат брзо да се движите низ вашиот проект.

Во прилог на овој богат сет на алатки за уредување; Visual Studio Code, исто така, вклучува одлична алатка за веб-технологии како што се HTML5/CSS3/LESS/SASS/JSON итн., менаџери на пакети како NPM/Yarn/Bower итн., складишта како Git/SVN/Mercurial итн., градби со помош на Gulp/Grunt /Webpack/Rollup итн., дебагирање со помош на Node.js дебагер (во преглед) или Chrome DevTools Protocol (наскоро), тестирање со помош на Mocha/Jasmine/Karma/QUnit/итн., профилирање со помош на профилот V8 (во преглед) или Chrome DevTools Профилер (наскоро), распоредување со користење на Azure App Service/GitHub Pages/итн.; сите беспрекорно интегрирани во еден унифициран работен тек.

Visual Studio Code ги разбира работните текови на Git и разликите во изворот интегрирани во неговиот уредник што го олеснува управувањето со контролата на верзијата од вашата развојна околина. Ова го олеснува соработката на проекти со други членови на тимот, без оглед на нивната локација или претпочитање платформа.

Дебагирањето е една карактеристика што го издвојува Visual Studio од другите IDE; тоа е исто така една карактеристика што ја сакаат повеќето програмери во послабо искуство со кодирање. Со рационализирани можности за дебагирање вградени директно во самата апликација; можете лесно да ги дебагирате вашите апликации без да мора да се префрлате помеѓу различни прозорци или апликации.

Архитектонски гледано; Visual Studio Code ги комбинира веб технологиите како што се JavaScript и Node.js со брзината и флексибилноста на домашните апликации преку технологијата GitHub Electron Shell. Користи уредувач базиран на HTML со индустриска јачина сличен на она што го овластува облак-уредникот на „Монако“ што го користат алатките F12 на Internet Explorer меѓу другите, додека го користи Рослин. Архитектура на услугата на компајлерот NET што ја користи водечкиот IDE на Microsoft - Visual studio - заедно со јазичниот сервис за јазичен мотор TypeScript што ја напојува рамката AngularJS 2+ меѓу другите.

Во идните изданија на прегледи, ќе продолжиме да ја усовршуваме оваа архитектура додека додаваме модел на јавна екстензивност што овозможува интеграција на приклучоци од трети страни, овозможувајќи им на корисниците уште повеќе да го приспособат своето искуство за уредување-изградба-дебагирање.

Ако барате ефикасен начин за развој на веб/облак апликации меѓу платформи, тогаш не гледајте подалеку од Visual Studio Code! Пробајте го нашиот преглед денес!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2021-03-09
Датум на додавање 2021-03-09
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за кодирање
Верзија 1.54.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Big Sur macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 1483

Comments:

Најпопуларни