SQLEditor for Mac

SQLEditor for Mac 3.7.2

Mac / The MalcolmHardie Company / 2226 / Целосни спецификации
Опис

SQLEditor за Mac: Крајната алатка за графички креирање бази на податоци SQL

Дали сте уморни од рачно креирање SQL бази на податоци? Дали сакате лесно да креирате и уредувате структури на табели? Ако одговорот е да, тогаш SQLEditor е совршена алатка за вас. SQLEditor е моќен софтвер кој ви овозможува графички да креирате SQL бази на податоци. Со својот интуитивен интерфејс, можете лесно да ги дизајнирате табелите и врските на вашата база на податоци без да пишувате никаков код.

SQLEditor е дизајниран специјално за Mac корисници кои сакаат брзо и лесно да креираат бази на податоци со професионален изглед. Тој нуди широк спектар на функции кои го олеснуваат дизајнирањето на сложени структури на бази на податоци за неколку минути. Без разлика дали сте почетник или искусен развивач, SQLEditor има се што ви треба за да започнете.

Клучни карактеристики:

1. Графички интерфејс: Со SQLEditor, креирањето на SQL бази на податоци никогаш не било полесно. Можете да ги дизајнирате табелите и врските на вашата база на податоци користејќи интуитивен графички интерфејс.

2. Увоз/извоз на дизајни: Можете лесно да увезувате и извезувате дизајни во JDBC компатибилна база на податоци или текстуални датотеки.

3. Извоз на PDF: можете да ги зачувате вашите дизајни како pdf слики за веб или печатење.

4. Уредувач на табели: Уредувачот на табели ви овозможува да додавате колони, да менувате типови на колони, да поставувате примарни клучеви, странски клучеви, индекси и многу повеќе.

5. Уредувач на врски: Уредувачот на врски ви овозможува да дефинирате односи помеѓу табелите со влечење линии меѓу нив.

6. Формулари за внесување податоци: Можете да креирате формулари за внесување податоци кои им овозможуваат на корисниците да внесуваат податоци во вашата база на податоци без да пишуваат никаков код.

7. Query Builder: Изградувачот на барања ви овозможува да изградите сложени барања користејќи интуитивен графички интерфејс.

8. Поддршка за скриптирање: SQLEditor поддржува скриптирање во AppleScript и JavaScript што го олеснува автоматизирањето на повторувачките задачи.

Придобивки:

1) Интерфејс лесен за употреба:

Корисничкиот интерфејс на SQLEditor им олеснува на сите - дури и на оние кои немаат искуство во програмирање - брзо и лесно да креираат бази на податоци со професионален изглед.

2) Заштедува време:

Со неговата функционалност за влечење и спуштање, можности за увоз/извоз и функција за извоз на PDF; SQLEDitor заштедува време со тоа што им овозможува на корисниците можност да ги видат нивните бази на податоци наместо само да читаат за нив.

3) Ја зголемува продуктивноста:

Со автоматизирање на повторувачки задачи преку поддршка за скриптирање и обезбедување на формулари за внесување податоци; програмерите можат да ја зголемат продуктивноста додека ја одржуваат точноста.

4) Ефективно решение:

SQLEDitor ги обезбедува сите потребни алатки кои се потребни по прифатлива цена што го прави достапен дури и при тесни буџети.

Заклучок:

Како заклучок, SQLEDitor е една од најдобрите алатки достапни на Mac OS X платформата денес кога станува збор за графички дизајнирање на бази на податоци SQL. Неговиот кориснички интерфејс заедно со неговите моќни карактеристики го прават идеален избор и за почетници и за искусни програмери. Значи, ако барате исплатливо решение што ќе помогне да се зголеми продуктивноста и да заштедите време, не гледајте подалеку од SQLEDitor!

Целосни спецификации
Издавач The MalcolmHardie Company
Страница на издавачи http://www.malcolmhardie.com
Датум на издавање 2020-07-28
Датум на додавање 2020-07-28
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за управување со бази на податоци
Верзија 3.7.2
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2226

Comments:

Најпопуларни