Accordance for Mac

Accordance for Mac 13.1.3

Mac / OakTree Software / 5083 / Целосни спецификации
Опис

Accordance за Mac: Врвен софтвер за проучување на Библијата

Ако барате моќен и лесен за користење софтвер за проучување на Библијата, не гледајте подалеку од Accordance за Mac. Дизајниран специјално за Mac платформата, на Accordance му веруваат и научниците и студентите како алатка за длабинско библиско истражување.

Со својот интуитивен интерфејс и напредните можности за пребарување, Accordance го олеснува истражувањето на длабочините на Писмото како никогаш досега. Без разлика дали сте свештеник, учител или едноставно некој кој сака да го продлабочи вашето разбирање за Божјата реч, Accordance има сè што ви треба за да го подигнете вашето учење на следното ниво.

Еве што го издвојува Accordance од другите библиски софтвери:

Дизајниран специјално за Mac корисници

За разлика од многу други библиски софтверски програми кои се дизајнирани првенствено за корисници на Windows, а потоа пренесени на Mac, Accordance е изграден од темел, имајќи го предвид оперативниот систем на Apple. Ова значи дека целосно ги користи сите карактеристики што го прават macOS толку одличен – вклучувајќи чист и интуитивен интерфејс што се чувствува како дома на вашиот Mac.

Невидена моќ и способност за напредно пребарување

Една од работите што го издвојува Accordance од другите библиски софтверски програми е неговата неспоредлива моќ кога станува збор за пребарување на текстови и преводи на оригинални јазици. Со неговите напредни можности за пребарување, можете брзо да го најдете токму она што го барате – без разлика дали се работи за одреден збор или фраза на грчки или хебрејски или цел пасус на англиски јазик.

Покрај моќните алатки за пребарување, Accordance нуди и обемна библиотека со ресурси - вклучувајќи лексикони, коментари, мапи, списанија, главни серии за коментари - сите целосно интегрирани во вашата библиотека за да бидат лесно достапни секогаш кога ви требаат.

Лесен за употреба интерфејс

И покрај неговите напредни функции и способности, една работа што корисниците ја сакаат во Accordance е колку е лесно да се користи. Палетата на ресурси дава брз пристап до сите библиски текстови, додека броевите на Стронг прикажуваат врски директно до грчките и хебрејските извори. Можете да го приспособите вашиот работен простор со повеќе панели кои прикажуваат различни ресурси рамо до рамо, правејќи споредби меѓу преводите брзи и едноставни!

Интерактивен атлас

Друга извонредна карактеристика на овој софтвер е неговиот интерактивен атлас кој им овозможува на корисниците да ги истражуваат земјите споменати низ Светото писмо! Создадете приспособени мапи со анимирани маршрути низ тродимензионални пејзажи кои даваат контекст и длабочина надвор од само читање текст!

Достапни се стотици компатибилни модули

Компатибилноста на Accordances се протега надвор од нивните сопствени модули; стотици други се достапни на ЦД-ромови кои покриваат различни теми како што се теолошки студии или црковна историја! Сите купени модули беспрекорно се интегрираат во вашата библиотека што ги прави лесно достапни заедно со која било постоечка содржина што веќе е во сопственост!

Примарни збирки центрирани околу одредени верзии

Примарните збирки вклучуваат текстови центрирани околу одредени верзии како што се NIV (Нова меѓународна верзија), ESV (англиска стандардна верзија), KJV (верзија на кралот Џејмс) меѓу другите! Овие збирки нудат дополнителни алатки и ресурси приспособени конкретно за секоја верзија, обезбедувајќи уште поголем увид во Светото писмо!

Заклучок:

Севкупно, ако барате исклучителна алатка за проучување на Библијата дизајнирана специјално за корисниците на Mac, тогаш не гледајте подалеку од софтверот за проучување на Библијата со согласност! Со невидена моќност и напредна способност за пребарување во комбинација со интерфејс кој е лесен за користење плус уште стотици компатибилни модули достапни, навистина нема ништо друго таму како оваа програма!

Целосни спецификации
Издавач OakTree Software
Страница на издавачи http://www.accordancebible.com
Датум на издавање 2020-08-18
Датум на додавање 2020-08-18
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Алатки за настава
Верзија 13.1.3
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 5083

Comments:

Најпопуларни