Mac CD DVD Label Maker for Mac

Mac CD DVD Label Maker for Mac 2.5.8

Mac / Cristallight / 11108 / Целосни спецификации
Опис

Mac CD/DVD Label Maker е моќен и лесен за користење софтвер кој ви овозможува да креирате етикети за ЦД и ДВД со професионален изглед за вашите домашни или деловни потреби. Со својот интуитивен интерфејс, можете да дизајнирате прилагодени етикети со само неколку кликања, користејќи различни вградени формати на етикети, слики од клипартите и обезбедени распореди.

Без разлика дали треба да креирате етикети за музички ЦД-а, видео ДВД-а, резервни копии на податоци или кој било друг вид медиум за дискови, Mac CD/DVD Label Maker ве покрива. Можете лесно да додавате текст, графика, слики, позадини и шаблони на дизајнот на вашата етикета на дискот. Софтверот доаѓа со стотици шаблони за обвивка на дискови кои се испорачуваат со библиотеките со слики на производот.

Една од најистакнатите карактеристики на овој софтвер е неговата способност да поврзува текст помеѓу повеќе текстуални објекти. Ова значи дека ако имате долг наслов или опис што не се вклопува во една линија или предмет на шаблонот за дизајн на етикетата - нема проблем! Можете лесно да го завиткате текстот и околу објектите што се преклопуваат.

Друга одлична карактеристика е можноста да внесувате плејлисти од iTunes или Finder директно во дизајнот на вашата етикета. Ова го олеснува креирањето приспособени етикети за музички ЦД-а без да мора рачно да ги внесувате сите информации за песната.

Mac CD/DVD Label Maker, исто така, нуди широк спектар на форми кои содржат градиенти во боја и Mac слики кои можат да се додадат на вашите дизајни. Овие форми се совршени за создавање привлечни дизајни кои се издвојуваат од толпата.

Кога ќе дојде време да ги испечатите вашите дизајни на хартија од Avery, APLI, A-One Canon Data Becker Decadry Epson Fellowes Herma Memorex Neato итн., овој софтвер ве опфати и вас! Можете да печатите кој било број на етикети почнувајќи од која било позиција на листот, додека исклучувате одредени етикети од печатење доколку е потребно. Дополнително контролирањето на печатењето на крварењата ги поместува ознаките на исечените ознаки за дотерување, обезбедува точни резултати секој пат!

Ако барате уште повеќе опции за прилагодување кога ќе дојде време да ги испечатите вашите дизајни, тогаш не гледајте подалеку од можностите за извоз на овој софтвер! Можете да ги извезувате вашите готови дизајни како JPEG TIFF PDF BMP PNG итн., датотеки со слики што овозможуваат надворешни услуги за печатење како Kinkos Staples Office Depot FedEx Office итн., лесно пристапувајте до нив!

Севкупно, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка за дизајнирање обвивки за ЦД/ДВД со професионален изглед, тогаш не гледајте подалеку од Mac CD/DVD Label Maker!

Преглед

За оние на кои им требаат прилагодени етикети на дискови, домашните програми можеби немаат доволно опции. За среќа, има многу други програми од кои можете да изберете. Иако е функционален, цената на етикетата на ЦД/ДВД за Mac за Mac можеби не е оправдана за сите освен за најтешките корисници.

Бесплатната пробна верзија на CD/DVD Disc Label Maker за Mac додава ознака на секој отпечатен диск додека целосната, неограничена верзија бара плаќање од 29,99 долари. Програмата е скоро 100 MB и нема мајчин инсталатер. Додека програмата се вчита брзо, од корисникот веднаш се бара да влезе, да се регистрира и да плати за целосната верзија. Немаше инструкции, што би било добредојдено бидејќи интерфејсот на програмата не беше интуитивен. Иако имаше големи копчиња јасно видливи, нивните функции не беа видливи од нивната графика. Збунувачки скокачко поле каде што корисникот може да внесе координати беше оттргнувачко и непотребно. Исто така, не е јасно дали корисниците можат да додадат своја графика на дизајните, но додавањето едноставни текстуални етикети се покажа дека е изводливо. За жал, програмата исто така го заклучи и замрзна компјутерот за време на тестирањето, барајќи рестартирање.

Недостигот на инструкции и високата цена за програма со една реална функција треба да ги натера повеќето корисници да бараат на друго место.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на CD/DVD Disc Label Maker за Mac 2.2.0.

Целосни спецификации
Издавач Cristallight
Страница на издавачи http://www.cristallight.com
Датум на издавање 2020-04-08
Датум на додавање 2020-04-08
Категорија Домашен софтвер
Под категорија Софтвер за инвентар за дома
Верзија 2.5.8
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 11108

Comments:

Најпопуларни