Melody Assistant for Mac

Melody Assistant for Mac 7.9.2d

Mac / Myriad Software / 2189 / Целосни спецификации
Опис

Melody Assistant за Mac е моќен софтвер дизајниран да им помогне на музичарите во пишувањето и компонирањето музика. Овој софтвер за MP3 и аудио е суштинска алатка за секој кој сака лесно да создава убави мелодии, хармонии и ритми.

Со Melody Assistant, можете лесно да креирате листови од нула или да увезувате постоечки MIDI-датотеки. Софтверот нуди широк спектар на функции кои ви дозволуваат да ги приспособите вашите композиции според вашите преференции. Можете да додавате белешки, одмори, акорди, текстови и повеќе со помош на интуитивниот интерфејс.

Една од најимпресивните карактеристики на Melody Assistant е неговата способност автоматски да генерира придружба. Софтверот користи напредни алгоритми за да ја анализира вашата мелодија и да создаде соодветна придружба врз основа на стилот што ќе го изберете. Оваа одлика заштедува време и напор додека се осигурува дека вашата композиција звучи професионално.

Melody Assistant доаѓа и со вградена виртуелна библиотека со инструменти која вклучува над 200 инструменти како што се пијана, гитари, тапани, жици, дувачки и многу повеќе. Можете да ги користите овие инструменти за да ги репродуцирате вашите композиции во реално време или да ги извезувате како аудио датотеки во различни формати како што се WAV или MP3.

Софтверот, исто така, поддржува додатоци кои им овозможуваат на корисниците да ја прошират неговата функционалност со додавање нови функции како дополнителни виртуелни инструменти или процесори за ефекти.

Друга одлична карактеристика на Melody Assistant е неговата компатибилност со други програми за нотација на музика како Finale или Sibelius. Можете беспрекорно да увезувате/извезувате датотеки помеѓу овие програми без да изгубите никакви податоци.

Целокупниот Melody Assistant за Mac е одличен избор за секој што бара лесна за употреба, но моќна алатка за пишување и композиција на музика со помош на компјутер. Неговиот интуитивен интерфејс во комбинација со напредни функции го прави идеален и за почетници и за професионалци.

Клучни карактеристики:

1) Лесен за употреба интерфејс

2) Автоматско генерирање на придружба

3) Виртуелна библиотека со инструменти со над 200 инструменти

4) Поддршка за приклучоци

5) Компатибилност со други програми за нотација на музика

Системски барања:

- macOS 10.7 (Lion) или понова верзија

- Интел процесор

- 512 MB RAM

- 100 MB слободен простор на тврдиот диск

Заклучок:

Како заклучок, „Melody Assistant“ е еден од најдобрите софтвери за MP3 и аудио достапни на пазарот денес. Неговиот кориснички интерфејс во комбинација со напредните функции го прави идеален и за почетници и за професионалци. Функцијата за автоматско генерирање придружба заштедува време додека гарантира дека вашата композицијата звучи професионално. Виртуелната библиотека со инструменти има над 200 инструменти што им дава на корисниците многу опции при креирањето на нивните композиции. Плус, поддршката за приклучокот им овозможува на корисниците да ја прошират својата функционалност со додавање нови функции како дополнителни виртуелни инструменти или процесори за ефекти. повторно барате сигурна алатка која ќе ви помогне да напишете убави мелодии, хармоини и ритми, а потоа не гледајте подалеку од Мелоди Асистентот!

Целосни спецификации
Издавач Myriad Software
Страница на издавачи http://www.myriad-online.com/en/index.htm
Датум на издавање 2020-04-10
Датум на додавање 2020-04-10
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио приклучоци
Верзија 7.9.2d
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2189

Comments:

Најпопуларни