Express Scribe Professional for Mac

Express Scribe Professional for Mac 9.22

Опис

Express Scribe Professional за Mac од NCH Software е моќен аудио плеер за транскрипција дизајниран специјално за дактилографи кои користат Mac OS X. Овој целосно опремен софтвер нуди низа напредни функции што го олеснуваат брзото и прецизното транскрипција на аудио датотеки.

Една од клучните карактеристики на Express Scribe Professional за Mac е неговата репродукција со променлива брзина. Ова ви овозможува да ја прилагодите брзината на репродукција на вашите аудио датотеки, што го олеснува следењето на звучниците кои брзо зборуваат или ги успорува снимките што се тешко разбирливи. Со оваа функција, можете исто така да ги забавите деловите на аудио датотеката без да влијаете на целокупната висина или квалитет.

Друга важна карактеристика на Express Scribe Professional за Mac е неговата контрола на педалата на нозете. Ова ви овозможува да ја контролирате репродукцијата користејќи педала за нозе, ослободувајќи ги рацете за да можете да се фокусирате на пишување. Софтверот поддржува широк спектар на педали за нозе, вклучувајќи ги и оние од популарните производители како Infinity, VEC и Philips.

Покрај овие основни карактеристики, Express Scribe Professional за Mac вклучува и интеграција на моторот говор во текст. Ова значи дека можете да ја користите вградената технологија за препознавање говор на софтверот за автоматско транскрипција на вашите аудио датотеки во текстуален формат. Иако оваа функција можеби не е совршена во секоја ситуација, може да заштеди време и напор кога работите со јасни снимки.

Express Scribe Professional за Mac исто така го олеснува вчитувањето аудио датотеки од прилозите за е-пошта, FTP сервери или мрежни локации. Можете дури и да поставите автоматско вчитување на датотеки така што новите снимки автоматски се додаваат веднаш штом ќе станат достапни.

Генерално, Express Scribe Professional за Mac е одличен избор за секој кој има потреба од сигурна и ефикасна алатка за транскрипција на нивниот Apple компјутер. Без разлика дали работите во канцелариско опкружување или се занимавате со хонорарци од дома, овој софтвер има се што ви треба за да ја завршите работата брзо и прецизно.

Клучни карактеристики:

- Репродукција со променлива брзина

- Контрола на педалата за стапала

- Интеграција на моторот говор во текст

- Автоматско вчитување на датотеки од е-пошта/FTP/мрежа

- Компатибилен со популарните педали за нозе (Infinity/VEC/Philips)

- Поддржува повеќе аудио формати (MP3/WAV/AIFF/WMA)

- Лесен за користење интерфејс

Системски барања:

За да го стартувате Express Scribe Professional на вашиот Mac компјутер, ќе ви требаат:

- 64-битен Intel процесор кој работи macOS 10.5 или понова верзија

- Најмалку 512 MB RAM (се препорачува 1 GB)

- Звучна картичка или интегрирана поддршка за звук

Заклучок:

Ако барате моќна, но сепак прифатлива алатка за транскрипција на вашиот Apple компјутер, тогаш не гледајте подалеку од Express Scribe Professional од NCH Software! Со своите напредни функции, како што се репродукција со променлива брзина и интеграција на моторот говор во текст, во комбинација со интерфејс за лесен за користење, ја прават една од најдобрите опции достапни денес!

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2021-03-03
Датум на додавање 2021-03-03
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за препознавање глас
Верзија 9.22
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard OS X Leopard
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 3218

Comments:

Најпопуларни