BOINC for Mac

BOINC for Mac 7.16.11

Mac / University of California, Berkeley / 2582 / Целосни спецификации
Опис

BOINC за Mac е моќна софтверска платформа која овозможува дистрибуирано пресметување користејќи доброволни компјутерски ресурси. Овој иновативен софтвер им овозможува на корисниците да придонесат со својата неискористена компјутерска моќ во различни проекти, што го прави идеално решение за бизниси и поединци кои сакаат да поддржат научно истражување, медицински напредок и други важни причини.

Со BOINC за Mac, корисниците можат да учествуваат во повеќе проекти истовремено и да контролираат како нивните ресурси се поделени меѓу овие проекти. Ова значи дека кога проектот е во прекин или нема достапна работа, ресурсите на неговите учесници автоматски се пренасочуваат кон други активни проекти.

Една од клучните придобивки на BOINC за Mac е неговата флексибилност. Платформата поддржува широк спектар на различни проекти во различни области како што се астрономијата, биологијата, хемијата, математиката, физиката и многу повеќе. Секој проект работи независно со свои сервери и бази на податоци кои обезбедуваат максимална безбедност и приватност.

BOINC за Mac, исто така, нуди напредни функции како што се автоматски ажурирања кои обезбедуваат корисниците секогаш да имаат пристап до најновата верзија на софтверот. Дополнително, тој обезбедува детална статистика за користењето на ресурсите што им овозможува на корисниците да ги следат нивните придонеси во реално време.

Процесот на инсталација за BOINC на Mac е јасен и лесен за следење. Откако ќе го инсталирате на вашиот уред, можете веднаш да започнете да ја придонесувате вашата неискористена компјутерска моќ со избирање од списокот на достапни проекти или создавање на свој сопствен проект.

Целокупниот BOINC за Mac е одличен избор ако сакате да имате позитивно влијание врз општеството додека ја користите моќта за процесирање во мирување на вашиот компјутер. Со својот кориснички интерфејс и обемната листа на поддржани проекти во различни области, има нешто тука за секого!

Целосни спецификации
Издавач University of California, Berkeley
Страница на издавачи http://www.berkeley.edu
Датум на издавање 2020-10-05
Датум на додавање 2020-10-05
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за сметководство и наплата
Верзија 7.16.11
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2582

Comments:

Најпопуларни