Layer Four Traceroute for Mac

Layer Four Traceroute for Mac 3.91

Mac / Vostrom Holdings / 4234 / Целосни спецификации
Опис

Layer Four Traceroute за Mac е моќен мрежен софтвер кој им овозможува на корисниците да ги следат мрежните патеки и лесно да ги дијагностицираат проблемите со поврзувањето. Овој софтвер е дизајниран да работи многу побрзо од вообичаено користениот метод Ван Џејкобсон, што го прави идеален избор за мрежни инженери и ИТ професионалци на кои им се потребни брзи резултати.

LFT (Layer Four Traceroute) е еден вид „traceroute“ што поминува низ многу конфигурации на заштитни ѕидови базирани на пакетни филтри. Имплементира бројни други функции, вклучувајќи методи за трага TCP, UDP и ICMP, пребарување на AS броеви преку неколку сигурни извори, лабаво рутирање на изворот, пребарување на имиња на netblock и многу повеќе. LFT исто така прави разлика помеѓу протоколи базирани на TCP кои ја прават неговата статистика малку пореална.

Една од најзначајните предности на Layer Four Traceroute за Mac е неговата способност да ги следи протоколарните правци наместо само скокање во слој-3. Оваа функција им дава можност на тактните корисници брзо да дијагностицираат сложени проблеми со поврзувањето. Дополнително, овој софтвер вклучува WhoB - whois клиент дизајниран специјално за мрежни инженери.

Со Layer Four Traceroute за напредните функции на Mac, како што се пребарување на AS броеви преку неколку сигурни извори и пребарување на имиња на netblock; станува полесно да се идентификуваат потенцијалните тесни грла во вашата мрежна инфраструктура. Функцијата за рутирање на лабавиот извор ви овозможува да наведете средни рутери по патеката што ја следат пакетите од нивниот изворен домаќин до нивниот одредишен домаќин.

Корисничкиот интерфејс на Layer Four Traceroute за Mac е интуитивен и лесен за употреба; дури и почетниците корисници можат лесно да се движат низ него. Софтверот обезбедува детални информации за секое прескокнување по маршрутата што ја преземаат пакетите од нивниот изворен домаќин до нивниот одредишен домаќин.

Во краток преглед:

- LFT (Layer Four Traceroute) работи многу побрзо од вообичаено користените тракерути.

- Имплементира бројни други карактеристики како што се методите за трага TCP/UDP/ICMP.

- Пребарување на AS броеви преку неколку сигурни извори.

- Рутирањето на лабавиот извор ви овозможува да наведете средни рутери по патеката што ја следат пакетите од нивниот изворен хост.

- Пребарувањето на името на Netblock помага да се идентификуваат потенцијалните тесни грла во вашата мрежна инфраструктура.

- Прави разлика помеѓу протоколи базирани на TCP што ја прават неговата статистика малку пореална

- WhoB - whois клиент дизајниран специјално за мрежни инженери

- Интуитивен кориснички интерфејс

Целокупниот Layer Four Traceroute за Mac нуди одлично решение кога станува збор за брзо дијагностицирање на сложени проблеми со поврзувањето на вашите мрежи или сервери. Неговите напредни функции обезбедуваат детални информации за секој скок по патеката што ја преземаат пакетите од нивниот изворен домаќин, што го олеснува решавањето на проблемите од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач Vostrom Holdings
Страница на издавачи http://vostrom.com
Датум на издавање 2020-04-22
Датум на додавање 2020-04-22
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за управување со мрежата
Верзија 3.91
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 4234

Comments:

Најпопуларни