Plumeria Smart Creator for Mac

Plumeria Smart Creator for Mac 3.3

Mac / Solar Fusion Software / 16 / Целосни спецификации
Опис

Plumeria Smart Creator за Mac е моќна софтверска алатка дизајнирана специјално за програмери почетници кои сакаат да научат како да прават 3D игри. Со својот интуитивен интерфејс и напредни функции, Plumeria Smart Creator му олеснува на секој да создава прекрасни 3D игри без претходно искуство во програмирање.

Една од клучните карактеристики на Plumeria Smart Creator е неговото искуство со визуелно програмирање без грешки. Ова значи дека можете да се фокусирате на креирање на вашата игра без да се грижите за синтаксички грешки или други вообичаени грешки во кодирањето. Софтверот вклучува и вештачка интелигенција со бесконечна јамка, спречувач на падови и блокатор на синтаксички грешки, кои помагаат да се осигурате дека вашата игра работи непречено и без никакви проблеми.

Друга голема предност на Plumeria Smart Creator е неговиот нов физички мотор со целосни 3D судири и движење. Ова ви овозможува да креирате реалистични средини со објекти кои комуницираат едни со други во реално време. Без разлика дали создавате тркачка игра или авантура исполнета со акција, физичкиот мотор во Plumeria Smart Creator ќе ви помогне да ја оживеете вашата визија.

Една од најкул работи за интерфејсот во Plumeria Smart Creator е тоа што користи лизгачи со броеви за да ви помогне да комуницирате со апликацијата и да се потопите во апликацијата додека ја развивате вашата игра. Постојат две централни компоненти на интерфејсот: проектниот прелистувач и симулаторот.

Прелистувачот на проектот ви овозможува да користите лизгачи со броеви, копчиња за скокачки прозорци и табели со задачи за да ја креирате вашата игра. Можете лесно да додавате нови објекти или да ги менувате постоечките користејќи едноставни контроли за влечење и спуштање. Симулаторот ви овозможува да ја тестирате вашата игра веднаш кога ќе се направат промени во прелистувачот на проектот за да можете да видите како изгледа сè пред да ја финализирате.

Севкупно, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка за создавање 3D игри на Mac OS X платформа, тогаш не гледајте подалеку од Plumeria Smart Creator! Со својот интуитивен интерфејс и напредните функции како што е искуството со визуелно програмирање без грешки со вештачка интелигенција со бесконечна јамка и спречување на падови, заедно со блокатор на синтаксички грешки; нов физички мотор со целосни 3D судири и движење; Систем за интеракција помеѓу корисникот и апликацијата базиран на лизгачи на броеви; Компоненти за прелистувач и симулатор на проектот - овој софтвер има се што им е потребно на почетниците кои сакаат да научат како да направат свои неверојатни видео игри!

Целосни спецификации
Издавач Solar Fusion Software
Страница на издавачи http://www.solarfusionsoftware.com
Датум на издавање 2018-01-04
Датум на додавање 2018-01-04
Категорија Алатки за програмери
Под категорија IDE софтвер
Верзија 3.3
Барања за ОС Mac OS X 10.11, Macintosh, Mac OS X 10.9, macOS 10.12, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.8, macOS 10.13
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 16

Comments:

Најпопуларни