BSNES for Mac

BSNES for Mac 0.7.1

Mac / Richard Bannister / 1458 / Целосни спецификации
Опис

BSNES за Mac - Најпрецизната емулација SNES достапна

Ако сте љубител на класични видео игри, тогаш знаете дека Super Nintendo Entertainment System (SNES) беше една од најпопуларните конзоли на сите времиња. Со своите иконски игри како Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past и Donkey Kong Country, не е ни чудо што луѓето сè уште сакаат да ги играат овие игри денес.

Но, што ако веќе немате конзола SNES? Или што ако сакате да ги играте овие класични игри на вашиот Mac компјутер? Тука влегува БСНЕС.

BSNES е емулатор кој ви овозможува да играте SNES игри на вашиот Mac. Но, за разлика од другите емулатори кои се фокусираат на перформансите наместо на точноста, BSNES ја дава приоритет на точноста пред сè друго. Ова значи дека не вклучува никакви хакери специфични за играта или оптимизации за прескокнување во неактивен циклус што вообичаено се наоѓаат во други емулатори.

Наместо тоа, BSNES користи хардверска емулација прецизна според циклусот за да се осигура дека секој аспект од играта е што е можно поблиску до оригиналот. Сепак, ова ниво на точност има цена; BSNES има некои од највисоките системски барања од кој било емулатор достапен за Mac. Ако вашата машина не е барем G5 класа или подобра, тогаш овој емулатор можеби не е за вас.

Но, ако вашата машина ги исполнува барањата и ја барате најточната емулација SNES достапна на платформата Macintosh, тогаш не гледајте подалеку од BSNES.

Карактеристики:

- хардверска емулација прецизна за циклусот

- Високо ниво на точност

- Нема хакови специфични за играта или оптимизации за прескокнување во неактивен циклус

- Компатибилен со многу популарни SNES ROM-ови

Системски барања:

За ефикасно да работи BSNES на вашиот Mac компјутер, тој мора да исполнува одредени системски барања:

- Процесор од класа G5 или подобар

- 512 MB RAM или повеќе

- Графичка картичка компатибилна со OpenGL 2.0

Инсталација:

Инсталирањето на BSNES е лесно и едноставно. Едноставно преземете и инсталирајте од нашата веб-локација на вашиот Mac компјутер следејќи ги нашите чекор-по-чекор инструкции дадени за време на процесот на инсталација.

Заклучок:

Ако барате точен начин да играте класични SNES игри на вашиот Mac компјутер без да морате да пронајдете стара конзола и кертриџи - не гледајте подалеку од BSNES! Со својата циклусна точна технологија за емулација на хардвер и високо ниво на прецизност – овој софтвер им овозможува на гејмерите навистина автентично искуство кога ги играат нивните омилени ретро наслови!

Целосни спецификации
Издавач Richard Bannister
Страница на издавачи http://www.bannister.org/software/
Датум на издавање 2020-04-29
Датум на додавање 2020-04-29
Категорија Домашен софтвер
Под категорија Хоби софтвер
Верзија 0.7.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 1458

Comments:

Најпопуларни