SMART Utility for Mac

SMART Utility for Mac 3.2.6

Mac / Volitans Software / 60088 / Целосни спецификации
Опис

SMART Utility за Mac - Чувајте го вашиот хард диск здрав

Како што напредува технологијата, ние се повеќе се потпираме на нашите компјутери за складирање на важни податоци. Од лични фотографии и видеа до работни документи и финансиски записи, нашите хард дискови содржат многу информации што не можеме да си дозволиме да ги изгубиме. Затоа е од клучно значење да го одржувате вашиот хард диск здрав и да работи непречено. SMART Utility е апликација дизајнирана специјално за оваа намена.

Што е SMART технологија?

SMART (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) е систем вграден во хард дисковите од нивните производители за известување за различни мерења (наречени атрибути) на работата на хард дискот. Овие атрибути може да се користат за откривање кога хард дискот има механички или електрични проблеми, што може да укаже кога хард дискот умира.

Зошто да користите SMART Utility?

SMART Utility ви овозможува да го скенирате внатрешниот хардверски дијагностички систем на хард дискот на вашиот Mac, давајќи ви пристап до сите информации обезбедени од SMART технологијата. Ова значи дека можете да го следите здравјето на вашиот хард диск во реално време, откривајќи ги потенцијалните проблеми пред тие да станат сериозни проблеми.

Со извршување на оваа алатка еднаш неделно или повеќе, ќе се осигурате дека вашиот HD и вашите податоци се во ред! Ќе имате спокојство знаејќи дека ако нешто тргне наопаку со системот за складирање на вашиот компјутер, веднаш ќе бидете известени за да можете да преземете нешто пред да биде предоцна.

Карактеристики

SMART Utility нуди неколку функции дизајнирани специјално за следење на здравјето на внатрешната меморија на вашиот Mac:

- Следење во реално време: апликацијата постојано ги следи сите аспекти на здравјето на вашиот диск во реално време.

- Приспособливи предупредувања: можете да поставите приспособени предупредувања врз основа на специфични параметри како што се прагови на температура или грешки за читање/запишување.

- Сеопфатно известување: апликацијата генерира детални извештаи за секој аспект од перформансите на дискот.

- Лесен за користење интерфејс: апликацијата има интуитивен интерфејс што го олеснува користењето за секој.

Компатибилност

SMART Utility работи со кој било Mac кој работи со macOS 10.9 или понова верзија. Поддржува и SSD-дискови (дискови со цврста состојба) и HDD-дискови (хард дискови).

Цените

Демо верзијата работи 30 дена или 15 лансирања, кое и да дојде подоцна. Потоа, корисниците мора да ја купат целосната верзија по цена од 25 долари по лиценца.

Заклучок

Како заклучок, ако барате лесен начин за следење на здравјето на внатрешниот систем за складирање на вашиот Mac, не гледајте подалеку од SMART Utility! Со своите сеопфатни функции за известување и приспособливиот систем за предупредувања, оваа апликација ќе помогне да ги заштитите вашите податоци од потенцијална загуба поради дефект на хардверот. Затоа, не чекајте да биде предоцна - преземете ја SMART Utility денес!

Целосни спецификации
Издавач Volitans Software
Страница на издавачи http://www.volitans-software.com/
Датум на издавање 2020-04-30
Датум на додавање 2020-04-30
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Управување со датотеки
Верзија 3.2.6
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks
Цена Free to try
Преземања неделно 18
Вкупно преземања 60088

Comments:

Најпопуларни