DiskCatalogMaker for Mac

DiskCatalogMaker for Mac 8.2.5

Mac / Fujiwara Software / 8360 / Целосни спецификации
Опис

DiskCatalogMaker за Mac е моќна и ефикасна алатка за управување со дискот што ви овозможува лесно да каталогирате дискови. Овој софтвер спаѓа во категоријата Услужни и оперативни системи и е дизајниран да ви помогне да управувате со вашите дискови на едноставен, лесен и брз начин.

Со својот интуитивен изглед и чувство како Finder, DiskCatalogMaker им олеснува на корисниците да се движат низ нивните дискови. Софтверот доаѓа со супер-брз алгоритам за пребарување кој им овозможува на корисниците брзо да најдат датотеки на нивните дискови. Дополнително, DiskCatalogMaker ги компресира податоците од каталогот за оптимизација на просторот на дискот.

Една од истакнатите карактеристики на DiskCatalogMaker е неговата долга поддршка за името на датотеката Unicode. Ова значи дека софтверот може да ракува со имиња на датотеки на различни јазици без никакви проблеми. Понатаму, DiskCatalogMaker поддржува различни формати на архиви како што се ZIP, StuffIt, RAR, 7-Zip, tar, CompactPro и LHA.

DiskCatalogMaker е дизајниран со едноставност на ум. Лесно е да се користи дури и за почетници кои немаат претходно искуство со алатки за управување со диск. Корисничкиот интерфејс на софтверот е чист и ненаместен што го олеснува навигацијата низ различни опции.

Функцијата за пребарување во DiskCatalogMaker е неверојатно брза благодарение на неговиот напреден алгоритам за пребарување кој им овозможува на корисниците да најдат датотеки на нивните дискови за неколку секунди. Оваа функција е корисна кога треба брзо да лоцирате одредени датотеки.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да ги компресира податоците од каталогот за оптимизација на просторот на дискот. Со овозможена оваа функција, корисниците можат да заштедат вреден простор на дискот со намалување на големината на нивните каталози без губење на податоци.

DiskCatalogMaker поддржува и различни формати на архиви, како што се ZIP/StuffIt/RAR/7-Zip/tar/CompactPro/LHA што им олеснува на корисниците кои редовно работат со компресирани датотеки.

Како заклучок, ако барате едноставна, но моќна алатка за управување со дискот што може да ви помогне ефикасно да ги организирате вашите дискови, тогаш не гледајте подалеку од DiskCatalogMaker за Mac! Со својот интуитивен кориснички интерфејс и напредните функции како што се долгата поддршка за името на датотеката Unicode и способностите за компресија - овој софтвер има се што им е потребно и на почетниците и на искусни компјутерски корисници!

Преглед

За оние корисници кои имаат повеќе дискови со стотици датотеки, нивното организирање може да биде предизвик. DiskCatalogMaker за Mac работи добро за да ги организира овие датотеки, но на повеќето корисници нема да им бидат корисни ограничените функции.

DiskCatalogMaker е достапен како бесплатна пробна верзија; целосната куповна цена е 29,99 долари. Преземањето и инсталацијата завршија брзо, и покрај недостатокот на мајчин инсталатер. За жал, немаше очигледни упатства за DiskCatalogMaker, но има достапни ажурирања. Програмата започна брзо, но интерфејсот беше лошо дизајниран. Инструкциите би биле корисни за сите освен за најсофистицираните корисници. Постојат копчиња кои овозможуваат пребарување на дискови за да се олесни каталогирањето. Програмата добро ги извршуваше овие функции, но тие не би биле многу корисни освен ако корисникот нема многу посебни дискови. За таа подгрупа на корисници кои се обидуваат да организираат стотици, па дури и илјадници датотеки, програмата може да биде корисна. Вчитувањето папки и дискови се постигнува брзо, а истото важи и за пребарување. Способноста да се работи со серии на дискови одеднаш беше исто така добредојдена карактеристика во овој тип на програма.

Иако е функционален, ограничените функции на DiskCatalogMaker за Mac веројатно ќе им се допаднат само на неколку корисници кои треба да организираат повеќе дискови.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на DiskCatalogMaker за Mac 6.4.

Целосни спецификации
Издавач Fujiwara Software
Страница на издавачи http://diskcatalogmaker.com/fujisoft/
Датум на издавање 2020-09-25
Датум на додавање 2020-09-25
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Управување со датотеки
Верзија 8.2.5
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Big Sur macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 8360

Comments:

Најпопуларни