Discovery Pro for Mac

Discovery Pro for Mac 7.5

Опис

Discovery Pro за Mac: Крајниот виртуелен аналог + WAVE синтисајзер

Ако барате моќен и разновиден синтисајзер кој може да ви помогне да креирате неверојатна музика, не гледајте подалеку од Discovery Pro за Mac. Овој виртуелен аналог + WAVE синтисајзер со 12 осцилатори е преполн со функции што ќе ја подигнат вашата музика на следното ниво.

Со до 128 гласови и 4 слоеви, Discovery Pro ви дава многу простор за експериментирање и создавање уникатни звуци. Можете да увезувате датотеки со WAV и SoundFont (SF2), да користите ресинтеза на PADSynth и да ги искористите предностите на 2X прекумерното земање примероци за да го добиете најдобриот можен квалитет на звукот.

Но, тоа е само почеток. Discovery Pro, исто така, вклучува вграден арпегиатор, способности за синхронизација, опции за синтеза на FM, 12 типа на филтри (вклучувајќи нископропусни, високопропусни, бенд-пропусници, филтри за засек), опции за модулација за движење, ефекти на стерео одложување и ефекти на портата. И ако тоа не е доволно за вас - има дури и графичка модулација на плико!

Една од најимпресивните карактеристики на Discovery Pro е неговата способност да увезува и извезува податоци од Clavia Nord Lead 2 SysEx. Ова значи дека ако веќе имате закрпи или меморирани поставки од вашиот синт на Nord Lead - или ако најдете некои онлајн - можете лесно да ги користите во Discovery Pro.

Без разлика дали сте професионален музичар или штотуку почнувате со производство на електронска музика - Discovery Pro има сè што ви треба за да создадете неверојатни звуци. Со својот интуитивен интерфејс и моќни карактеристики - лесно е да се види зошто овој софтвер е толку популарен меѓу музичарите ширум светот.

Клучни карактеристики:

- Виртуелен аналог + WAVE синтисајзер

- До 128 гласови

- 4 слоја

- Увоз на WAV и SoundFont (SF2).

- Повторна синтеза на PADSynth

- Вграден арпегиатор

- Можности за синхронизација

- Опции за синтеза на FM

- Модулација на графички плик

- Модулација на панирање

- Ефекти за одложување на стерео

- Ефекти на портата

Компатибилност:

Discovery Pro е компатибилен со верзиите на Mac OS X од Snow Leopard (10.6) наваму, вклучувајќи го и macOS Catalina (10.15). Потребен е процесор базиран на Интел со најмалку две јадра кои работат со минимална брзина на часовникот од 1 GHz или повисока; најмалку еден гигабајт RAM; аудио интерфејс способен за ракување со повеќе канали истовремено; Уреди за влез/излез MIDI како што се тастатури/контролери/синтети итн., кои поддржуваат стандардни MIDI пораки преку USB/Bluetooth/Wi-Fi конекции.

Заклучок:

Како заклучок – ако барате моќен софтверски пакет за виртуелен аналог + синтисајзер на бранови, тогаш не гледајте подалеку од Discovery pro! Со својот широк спектар на функции, вклучувајќи ажурирана технологија, како што се опциите за синтеза на FM, како и класични алатки како модулација на графички пликови - овој софтвер има се што им е потребно и на професионалците во производството на електронска музика, како и на почетниците кои сакаат лесен за користете интерфејс без да ја жртвувате моќта!

Целосни спецификации
Издавач discoDSP
Страница на издавачи http://www.discodsp.com/
Датум на издавање 2022-05-30
Датум на додавање 2022-05-30
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио приклучоци
Верзија 7.5
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Monterey macOS Big Sur macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 551

Comments:

Најпопуларни