CrystalDiffract for Mac

CrystalDiffract for Mac 6.8.5

Mac / CrystalMaker Software / 711 / Целосни спецификации
Опис

CrystalDiffract за Mac е моќен едукативен софтвер кој им овозможува на корисниците да симулираат и визуелизираат шеми на дифракција од која било бинарна датотека CrystalMaker. Со овој софтвер, можете да манипулирате со обрасци во реално време, со голема контрола врз сите аспекти на експериментот со дифракција - плус можност за уредување на зафатеноста на локацијата и параметрите на решетката.

Една од клучните карактеристики на CrystalDiffract е неговата способност да прикажува повеќе шеми на дифракција (симулирани и реални) во ист прозорец. Ова го олеснува споредувањето на различни обрасци рамо до рамо, овозможувајќи ви брзо да ги идентификувате сличностите и разликите меѓу нив.

Покрај тоа, CrystalDiffract ви овозможува да симулирате повеќефазни мешавини (со променливи фазни пропорции), како и дифракција на дисперзија на енергија и време на летот. Ова значи дека можете да го користите овој софтвер за широк опсег на апликации, од истражување на науката за материјали до образование за кристалографија.

CrystalDiffract исто така нуди низа напредни функции што го прават идеална алатка за истражувачи и едукатори. На пример, вклучува поддршка за графички излез со висока резолуција (до 4K резолуција), како и приспособливи шеми на бои и опции за етикетирање.

Друга клучна карактеристика на CrystalDiffract е неговиот интуитивен кориснички интерфејс. Софтверот е дизајниран имајќи ја на ум леснотијата на користење, што им олеснува на корисниците на почетниците веднаш да започнат со симулирање на шеми на дифракција.

Севкупно, ако барате моќен едукативен софтвер кој може да ви помогне да симулирате и визуелизирате шеми на дифракција од која било бинарна датотека на CrystalMaker - без разлика дали сте искусен истражувач или штотуку почнувате со кристалографија - тогаш не гледајте подалеку од CrystalDiffract за Mac!

Целосни спецификации
Издавач CrystalMaker Software
Страница на издавачи http://www.crystalmaker.com
Датум на издавање 2020-05-07
Датум на додавање 2020-05-07
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за математика
Верзија 6.8.5
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 711

Comments:

Најпопуларни