Inkscape for Mac

Inkscape for Mac 1.0.1

Mac / Bryce Harrington / 56724 / Целосни спецификации
Опис

Inkscape за Mac е моќен и разноврсен софтвер за графички дизајн кој нуди широк опсег на функции и способности. Како алатка за цртање со отворен код, Inkscape е дизајниран да им обезбеди на корисниците исто ниво на функционалност како и другите популарни софтвери за графички дизајн како Illustrator, Freehand и CorelDraw.

Една од клучните предности на Inkscape е неговата употреба на стандардниот скалабилен векторски графички формат на W3C (SVG). Ова им овозможува на корисниците да креираат висококвалитетна векторска графика која може да се намали нагоре или надолу без губење на квалитетот. Некои поддржани SVG карактеристики вклучуваат основни форми, патеки, текст, маркери, клонови, мешање на алфа, трансформации, градиенти и групирање.

Покрај неговата поддршка за креирање и уредување графички алатки во формат SVG, како што се уредување јазли и управување со слоеви, исто така се достапни во Inkscape. Овие алатки им овозможуваат на корисниците лесно да креираат сложени дизајни, додека одржуваат целосна контрола врз секој аспект од нивната работа.

Друга одлична карактеристика што ја нуди Inkscape е неговата поддршка за мета-податоци на Creative Commons. Ова значи дека корисниците можат лесно да додадат информации за нивната работа, како што се авторството или информациите за лиценцирање директно во нивните дизајни.

За оние на кои им е потребна уште понапредна функционалност од нивниот софтвер за графички дизајн, Inkscape исто така поддржува сложени операции на патека, како што се уредување текст-на-пат, како и уредување SVG XML. Ова овозможува да се креираат високо детални дизајни со прецизна точност.

Кога станува збор за увоз на датотеки во вашиот проект, ќе откриете дека Inkscape поддржува неколку формати, вклучувајќи EPS Postscript JPEG PNG BMP TIFF меѓу другите. И кога е време да ја извезете вашата завршена работа, можете да изберете од повеќе формати базирани на вектор, вклучувајќи PNG, кој обезбедува максимална компатибилност на различни платформи.

Севкупната главна цел на Inkscapes е да обезбеди моќна, но лесна за употреба алатка за цртање, целосно усогласена со XML SVG CSS стандардите, додека одржува активна корисничка заедница преку отворени развојни процеси, осигурувајќи се дека Inkscapes лесно се учи за употреба, може да се прошири од сите заинтересирани за создавање високи -квалитетна векторска графика на Mac компјутери!

Целосни спецификации
Издавач Bryce Harrington
Страница на издавачи http://www.inkscape.org/
Датум на издавање 2020-09-22
Датум на додавање 2020-09-22
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Илустрациски софтвер
Верзија 1.0.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan
Цена Free
Преземања неделно 5
Вкупно преземања 56724

Comments:

Најпопуларни