LayoutEditor for Mac

LayoutEditor for Mac 20200801

Опис

LayoutEditor за Mac е моќен софтвер за графички дизајн кој им овозможува на корисниците да дизајнираат и уредуваат распоред за изработка на MEMS/IC. Погоден е и за мулти-чип-модули (MCM), Chip-on-board (COB), керамика со ниска температура (LTCC), монолитни микробранови интегрирани кола (MMIC), печатени кола (PCB), уредник GDS технологија на дебел филм, технологија на тенок филм и многу повеќе.

Со своите софистицирани функции како што се сите агли, генератор на фонтови, макроа, булови операции, проверка на правила за дизајн, OPC, распоред управуван од мрежа и LVS; LayoutEditor им обезбедува на корисниците сеопфатен сет на алатки за лесно креирање сложени дизајни. Форматот на датотеката Calma GDSII се користи како примарен формат на датотека во овој софтвер. Дополнително, OASIS (Open Artwork System Interchange Standard), DXF, CIF (Caltech Intermediate Form) и Gerber (RS-274X) се целосно поддржани. Датотеките Alliance и Lasi исто така може да се увезат во софтверот.

Една од најимпресивните карактеристики на овој софтвер е неговата меѓуплатформска компатибилност. LayoutEditor работи на платформи Windows, Linux, како и Mac OS X што го прави достапен за широк опсег на корисници без оглед на нивните преференции за оперативниот систем.

Без разлика дали сте искусен дизајнер или штотуку почнувате во полето на графички дизајн или изработка на IC; LayoutEditor има што да им понуди на сите. Со својот интуитивен интерфејс и моќни карактеристики; дизајнирањето сложени распореди никогаш не било полесно.

Клучни карактеристики:

1) Компатибилност со повеќе платформи: LayoutEditor работи на Windows, Linux, како и на платформи Mac OS X што го прави достапен за широк опсег на корисници без оглед на нивните преференци за оперативниот систем.

2) Сеопфатен сет на алатки: со софистицирани функции како сите агли генератор на фонтови макроа булови операции Дизајн на проверки на правила, распоред управуван од OPC netlist и LVS; дизајнирањето сложени распореди никогаш не било полесно.

3) Поддржани повеќе формати на датотеки: Форматот на датотека Calma GDSII се користи како примарен формат на датотека во овој софтвер. Дополнително, датотеките OASIS DXF CIF и Gerber се целосно поддржани. Датотеките Alliance и Lasi исто така може да се увезат во софтверот.

4) Погоден за различни апликации: Без разлика дали работите на изработка на MEMS/IC Multi-Chip-Modules Chip-on-board Керамика со ниска температура со корекција Монолитни интегрирани кола за микробранови печатени кола GDS Editor технологија за дебел филм Технологија на тенок филм или која било друга апликација поврзана со графички дизајн или изработка на IC; LayoutEditor има што да им понуди на сите.

5) Интуитивен интерфејс: со лесен за користење интерфејс, дури и почетниците можат брзо да почнат да создаваат дизајни со професионален изглед.

Придобивки:

1) Заштедува време: Сеопфатниот сет на алатки достапни во овој софтвер го прави дизајнирањето сложени распореди побрзо од кога било досега.

2) Лесен за користење интерфејс: Интуитивниот интерфејс им олеснува на почетниците брзо да започнат со дизајнирање на распоред со професионален изглед, без претходно да биде потребно искуство.

3).

4) Компатибилност со вкрстени платформи: Способноста да се активираат повеќеплатформи значи дека корисниците можат да пристапат до LayoutEditor дури и ако користат различен оперативен систем од она што се користеле за

5 )поддржани формати со повеќе датотеки: Поддршката формати со повеќе датотеки овозможува да се работи со различни типови на податоци без потреба од конверзија

Заклучок:

In conclusion,theLayoutEditorisapowerfulgraphicdesignsoftwarethatprovidesuserswithacomprehensivesetoftoolsfordesigningcomplexlayouts.Thecross-platformcompatibilitymakesitaccessibletoawiderangeofusersregardlessoftheirpreferredoperatingsystem.Thesupportformultiplefileformatsalsomakesiteasytoworkwithdifferenttypesofdatawithoutanyconversionrequired.Whether you'reanexperienceddesignerorjuststartingoutintheindustry,theLayoutEditormakesiteasytocreateprofessional-lookinglayoutswithoutanydifficulty.So,giveitatrytodayandseeforyourselfhoweasyitis!

Преглед

На дизајнерите на кола и електроника можеби ќе им треба опција за подобро дизајнирање производи на Mac. LayoutEditor за Mac можеби не е вреден за просечниот корисник, но за оние кои имаат потреба од ваков тип на софтвер, тоа би можело да биде добра опција.

Преземањето и инсталирањето на LayoutEditor за Mac се случи брзо и покрај недостатокот на мајчин инсталатер. По стартувањето и прифаќањето на долг кориснички договор, програмата започнува брзо, но нема никакви инструкции или видлива поддршка. Интерфејсот е збунувачки за просечниот корисник и делот Помош направи малку за да ги демонстрира карактеристиките на програмата. Има неколку копчиња долж горниот дел на прозорецот и посебен ред од 14 долж страната. Неколку од нивните функции лесно се одредуваат со графиката на копчето. Иако е збунувачки, програмата работи добро и има најголем дел од функционирањето на другите, многу скапи, компјутерски потпомогнати програми за дизајн. Корисниците можат да зумирате и одзумирате за да креирате детали во неколку различни големини, кои може да се користат за различни делови од дизајнот. За оние со одредено CAD искуство, програмата треба да биде лесна за употреба, додека други можеби ќе можат да креираат само основни форми, линии и текстуални полиња.

Иако е премногу комплициран за оние кои немаат искуство со софтвер за дизајн, карактеристиките и перформансите на LayoutEditor за Mac го прават корисна опција за оние кои бараат софтвер за дизајн.

Целосни спецификации
Издавач Juspertor
Страница на издавачи http://www.juspertor.com
Датум на издавање 2020-08-21
Датум на додавање 2020-08-21
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија CAD софтвер
Верзија 20200801
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 1645

Comments:

Најпопуларни