EasyFind for Mac

EasyFind for Mac 5.0

Mac / DEVONtechnologies / 58837 / Целосни спецификации
Опис

EasyFind за Mac: Крајната алатка за пребарување датотеки

Дали сте уморни од користење на стандардната алатка за пребарување на вашиот Mac? Дали ви е фрустрирачко кога е потребно вечно да се пронајде датотека или папка или кога резултатите од пребарувањето се неточни? Ако е така, тогаш EasyFind е решението што го баравте.

EasyFind е алтернатива на Spotlight која ви овозможува брзо и лесно да пронајдете датотеки, папки и содржини во која било датотека без потреба од индексирање. Ова значи дека дури и ако вашиот индекс е застарен или оштетен, EasyFind сепак ќе може да го лоцира она што го барате.

Но, тоа не е се. EasyFind исто така нуди функции што недостасуваат во Finder или Spotlight. На пример, со EasyFind, можете да пребарувате по име, содржина, датум на измена/создавање/пристапување и повеќе. Можете исто така да користите регуларни изрази (RegEx) за да ги рафинирате вашите пребарувања уште повеќе.

Во оваа статија, ќе разгледаме подетално што го прави EasyFind толку моќна алатка и како може да помогне да се подобри вашата продуктивност на вашиот Mac.

Карактеристики:

1. Брзи и точни резултати од пребарувањето

Една од најголемите предности на користењето EasyFind над Spotlight е неговата брзина и точност. Со системот за индексирање на Spotlight понекогаш се потребни часови или денови за да се ажурира пред да се најдат нови датотеки; додека кај Easyfind нема потреба од индексирање што значи побрзи резултати секој пат!

2. Напредни опции за пребарување

Easyfind нуди напредни опции за пребарување како пребарување по име/содржина/датум на измена/создавање/пристапен итн., што го прави наоѓањето конкретни датотеки многу полесно од кога било досега! Можете исто така да користите регуларни изрази (RegEx) за да ги рафинирате вашите пребарувања уште повеќе.

3. Приспособлив интерфејс

Интерфејсот на easyfind може да се приспособи според преференциите на корисниците, што им го олеснува на корисниците кои претпочитаат различни распореди додека ги пребаруваат нивните датотеки/папки.

4. Поддршка за повеќе формати на датотеки

Easyfind поддржува повеќе формати на датотеки, вклучително и PDF-датотеки кои не се поддржани од рефлектор, што го прави идеален избор доколку некој има потреба од поддршка за pdf додека ги пребарувате нивните документи/датотеки/папки итн.,

5. Слободен и софтвер со отворен код

Друга одлична работа за easyfind е тоа што тој е бесплатен софтвер достапен под лиценца со отворен код што значи дека секој може да го преземе/користи/сподели овој софтвер без какви било ограничувања!

6. Компатибилност со macOS Big Sur

Откако macOS Big Sur беше објавен неодамна, многу корисници пријавија проблеми со компатибилноста со некои апликации од трети страни, но бидете уверени бидејќи easyfind е темелно тестиран на macOS Big Sur обезбедувајќи беспрекорни перформанси во сите верзии на оперативните системи mac OS X.

Заклучок:

Како заклучок, Easy Find обезбедува одлична алтернативна опција во споредба со центарот на вниманието, особено кога се работи со големи количини на податоци каде што индексирањето може да стане бавно или невозможно поради застарени/расипани индекси. тој е идеален избор меѓу професионалци кои бараат брз пристап/пребарување во рамките на нивната работна околина.Со своите напредни опции за пребарување, кориснички интерфејс, поддршка за повеќе формати на датотеки и компатибилност со сите верзии mac OS X оперативни системи, Лесно Најди се докажува како едно задолжителна комунална апликација/софтвер во денешниот дигитален свет!

Целосни спецификации
Издавач DEVONtechnologies
Страница на издавачи http://www.devon-technologies.com/
Датум на издавање 2020-05-15
Датум на додавање 2020-05-15
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Управување со датотеки
Верзија 5.0
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan
Цена Free
Преземања неделно 27
Вкупно преземања 58837

Comments:

Најпопуларни