Type Light for Mac

Type Light for Mac 3.2.050

Mac / CR8 Software Solutions / 3580 / Целосни спецификации
Опис

Тип Light за Mac – Врвен софтвер за графички дизајн за уредување фонтови

Ако сте графички дизајнер или ентузијаст за фонтови, знаете колку е важно да ги имате на располагање вистинските алатки. И кога станува збор за уредување на фонтови, Type Light за Mac е врвното софтверско решение. Со своите моќни карактеристики и интуитивен интерфејс, Type Light го олеснува креирањето и уредувањето на фонтови со прецизност и леснотија.

Без разлика дали сте професионален дизајнер или штотуку почнувате, Type Light има сè што ви треба за да ги подигнете вашите вештини за дизајнирање фонтови на следното ниво. Од конвертирање помеѓу OpenType TrueType и OpenType PostScript фонтови, до уредување хиероглифи како TrueType или стандардни криви PostScript, овој софтвер ве опфати.

Креирајте фонтови со до 65535 глифи

Една од истакнатите карактеристики на Type Light е неговата способност да создава фонтови што содржат до 65535 хиероглифи. Ова значи дека без разлика колку е сложен дизајнот на вашиот фонт, овој софтвер може лесно да се справи со него. И благодарение на неговиот интуитивен интерфејс и алатки кои се прифатливи за корисниците, создавањето на овие сложени дизајни никогаш не било полесно.

Карта на глифи на кој било знак на Уникод

Друга одлична карактеристика на Type Light е неговата способност да мапира хиероглифи на кој било знак на Unicode. Ова значи дека без разлика со кој јазик или сет на знаци работите, овој софтвер може да помогне да се осигурате дека вашите фонтови се компатибилни на сите платформи.

Внесете метрика и параметри на OpenType

Покрај овие моќни карактеристики, Type Light им овозможува на корисниците да внесуваат имиња и параметри на метриката на OpenType директно во нивните дизајни. Ова им олеснува на дизајнерите кои се запознаени со овие стандарди (или кои сакаат нивните дизајни да бидат усогласени) да се осигураат дека нивните фонтови ги исполнуваат индустриските стандарди.

Лесен за читање PDF прирачник и бесплатна поддршка

Се разбира, дури и најдобро дизајнираниот софтвер може да биде тежок без соодветна документација или ресурси за поддршка достапни кога е најпотребно! Затоа, вклучивме лесен за читање PDF прирачник заедно со бесплатна техничка помош од нашиот тим на експерти во случај да се појават прашања при употреба!

Заклучок:

Севкупно, ако барате моќен, но сепак лесен комплет алатки дизајниран специјално за графички дизајнери заинтересирани за креирање прилагодени фонтови, тогаш не гледајте подалеку од TypeLight! Со широкиот опсег на функции, вклучувајќи можности за мапирање на глифот, како и ресурси за поддршка, како што е лесен за читање прирачник, плус бесплатна техничка помош од нашиот тим, никогаш немало подобро време од сега да започнете да дизајнирате прекрасни приспособени фонтови денес!

Целосни спецификации
Издавач CR8 Software Solutions
Страница на издавачи http://www.cr8software.net
Датум на издавање 2020-05-15
Датум на додавање 2020-05-15
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Алатки за фонт
Верзија 3.2.050
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 3580

Comments:

Најпопуларни